Mupo võib saada õiguse jõudu kasutada ja käerauad appi võtta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui siseministeeriumis valminud eelnõu seaduseks saab, võib munitsipaalpolitsei hakata tõrksate bussijäneste kinnipidamiseks jõudu kasutama, ühtlasi hakkavad linnaametnikud avalikku korda rikkuvaid inimesi kainestusmajja viima.

Piletita bussireisija tabamisel näitab ta reeglina ametnikule isikut tõendavat dokumenti, alustatakse väärteomenetlust ja rikkuja saab kaasa trahvikviitungi. Kui rikkuja aga nii abivalmis pole, proovib põgeneda või ei tulegi bussist välja, kutsutakse talle politsei, mis  pole Tallinna munitsipaalpolitsei juhi Aivar Toompere hinnangul mõistlik, sestap toetab ta ka mõtet anda korrakaitseametnikele õigus jõudu kasutada, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

«Piletita või siis valideerimata piletiga bussisõitjad, kes ei soovi, et nende isikut tuvastatakse, jalutavad lihtsalt minema või muutuvad agressiivseks. Nende suhtes oleks tõesti võimalik seda vahetut sundi kasutada ja kui nad muutuvad agressiivseks ja on ohtlikud endale ja teistele, siis tuleb ka käeraudu kasutada vajadusel,» nentis Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles