Dokumendivahetus on toonud PPA büroodesse järjekorrad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart.
Eesti ID-kaart. Foto: Erik Prozes

Viimastel nädalatel on politsei- ja piirivalveameti (PPA) Tallinna kahte teenindusbüroosse Lasnamäel ja Mustamäel tekkinud pikad järjekorrad, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Sel aastal on tulemas ID-kaartide vahetamise osas suurem laine, kuna aastal 2012 anti uued ID-kaardid välja kehtivusajaga viis aastat. Tänavu aegub peaaegu 200 000 Eesti kodaniku ID-kaarti ja 150 000 passi.

N-ö tipptund on büroodes kella kolme-nelja ajal pärastlõunal, kui inimesed töölt tulevad, samuti pärast palgapäevi kuu alguses.

Aega saab kokku hoida jälgides, et dokumentide taotlus oleks esitatud nõuetekohaselt, ütles PPA identiteedi ja staatuse büroo peaekspert Marit Abram. Et vältida järjekorras seismist, võib inimene kaasa võtta varasemalt valmis tehtud foto või selle digitaalselt ette saata aadressil ppa@politsei.ee, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles