Sami Lotila hakkab Tallinna TVs saadet tegema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Lotila.
Sami Lotila. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna TVs algab reedel uus saatesari Põdra TV, mille autorid on Eestis elavad Soome ajakirjanikud Sami Lotila ja Risto Vuorinen.

Saadet teevad Lotila ja Vuorinen eesti keeles ning külalisteks kutsuvad nad Eestis elavaid soomlasi, kes samuti räägivad eesti keeles, teatas linnavalitsuse portaal Pealinn.

«Meie saatekülalisteks on Eestis juba pikemat aega elavad soomlased, kellele eesti keel ja kultuur on hästi tuttavad. Räägime külalistega Eesti elust ja probleemidest, seda otse ning ausalt, aga muidugi ka humoorikalt,» lubasid Lotila ja Vuorinen.

«Saatesarjas külastame ka paari Soomes elavat eestlast ning kajastame teemasid, mis soomlastele on vägagi olulised, kuid millest eestlased veel mingil põhjusel eriti huvitatud ei ole, kuigi peaksid olema. Selline tähtis teema on näiteks ametiühingutegevus,» lausus Lotila.

«Meie esimese saate põhikülaliseks on ehtne Soome pätt, Tallinna juba 1990ndatel kolinud Juhani Tamminen, kes ei varja oma minevikku majanduskurjategijana siin ja seal pool Soome lahte. Nüüd on Tamminen aga jurist ja kirjanik, kelle esimene raamat avaldati sügisel Soomes,» lisas Vuorinen.

Esimeses saates räägitakse ka toiduainete hindadest ning näidatakse, kui uskumatult odavad on mõned toiduaineid Helsingi Lidli poodides. «Miks on eestlane nõus maksma rohkem, sellest hoolimata, et ta teenib vaid neljandiku sellest, mida teenib soomlane?» imestas Lotila

«Nüüd tehakse Eestis teleajalugu. See on esimene kord Eesti teleajaloos kui välismaalased teevad Eestis telesaadet ja seda just eesti keeles. Eesti on saanud lõplikult Euroopasse, lõpuks ometi,» ütles Lotila.

Sami Lotila sai Eestis tuntuks eestlasi halvustavate arvamuslugudega Õhtulehes ning eriti obsessiooniga Eesti meeste pesemata aluspükste suhtes.

Endine Soome YLE korrespondent Risto Vuorinen sattus avalikkuse tähelepanu alla seoses president Toomas Hendrik Ilvese kunagise nõuniku Iivi Anna Massoga peetud sõnasõja tõttu. Samuti omistati Vuorisele väide, et Eesti lapsed söövat suure näljaga puulehti. Hiljem selgus siiski, et Vuorinen oli vaid refereerinud Maalehe selleteemalist artiklit.

Põdra TV esimene saade on Tallinna TV eetris reedel, 17. veebruaril kell 21.20. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles