Kesklinna valitsus tunnustas silmapaistvaid tegusid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Kesklinna valitsus jagas kolmapäeval tunnustusauhindu läinud aasta silmapaistvaimate tegude eest.

Kesklinna tunnustusauhinna saanute tegevus on aidanud edendada linnaosa elanike elujärge, ühiskondlikku mõtet või rikastanud kohalikku elu muul moel. Auhindu anti välja kolmes kategoorias: väärtusliku teo eest kultuuri-, hariduse- ja muus vallas.

Aasta silmapaistvaima teo auhinna pälvis 90-aastase ajalooga Eesti Rahvusringhääling vana ja uue raadiomaja rekonstrueerimise eest. Lisaks ERRi hoonete taassünnile sai auhinna omistamisel kaalukeeleks riigi tähtsaima meediaasutuse tuleviku püsiv sidumine Kesklinnaga.

Haridusauhinna sai Tallinna 21. kool, kus on edukalt ellu viidud innovaatilise haridusasutuse ideed moto all «21. koolist 21. sajandi haridus». Koolis on rakendatud õpiprogramm ettevõtlike, endale töökohti loovate ühiskonnaliikmete arendamiseks kodulinnas. Ettevõtlusõpet antakse kõigis kooliastmetes tihedalt lõimituna teiste õppeainetega. Lisaväärtusena on kujundatud uudne õpikogukond koostöös lastevanemate ja vilistlastega, kes tegutsevad mentoritena.

Tallinna Kesklinna tänavuse kultuuriauhinna tõi lasteaiale Sipsik sealne väärtusteprojekt «Sipsiku kultuurikilomeeter Peeter Süda jälgedes». Helilooja Peeter Süda kunagise kodumaja juurest alguse saanud ja südamekujulisena ümber Sipsiku lasteaia kvartali jätkunud keskkonna uurimise rada viis nii lapsi, nende vanemaid kui ka lasteaia personali uurima kohalikku kultuurilugu, loodust ja arhitektuuri ning tutvuma Peeter Süda heliloominguga.

Peale nimetatute tõsteti esile Kadrioru saksa gümnaasiumi direktori Imbi Viisma tööd Sikupilli keskkooli sujuval ühendamisel ning teotahtelise ja stabiilse keskkonna loomisel koolis. Samuti märgiti ära Viru tänava rekonstrueerimist kui näidet edukast meeskonnatööst, mida juhtis Tallinna Teede ASi projektijuht Marek Rand. Tunnustusväärsena nimetati seejuures ka Viru tänava elanike ja ettevõtjate mõistvat suhtumist põhjalikesse parandustöödesse.

«Kõik auhinna saajad on andnud väärika panuse Kesklinna kui kõige mitmetahulisema ning huvitavama Tallinna linnaosa edukasse arengusse. Loodetavasti annab tunnustus nii auhinnasaajatele kui ka kõigile teistele jõudu edaspidigi sama tegus olla. Kesklinna ja kogu Tallinna saame paremaks muuta vaid ühtsena tegutsedes,» tõdes Kesklinna vanem Taavi Pukk.

Kesklinna valitsus tunnustas väljapaistvaid tegusid seitsmendat korda. Lisaks tänas Kesklinna valitsus ettevõtjaid, kes olid edukaimad jõuluajal korraldatud vaateakende kaunistamise konkursil, ja teisi häid koostööpartnereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles