Mustamäel BMW rataste all hukkunud naise tütar: nii palju jäi emale ütlemata (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana koos tütrega Moskvas. «See reis jäi kauaks meelde. Mäletan, kuidas ema vedas mind ühe päevaga läbi kõikide Moskva muuseumide. See oli väga huvitav, mulle meeldib ajalugu, meenutas Katja.
Tatjana koos tütrega Moskvas. «See reis jäi kauaks meelde. Mäletan, kuidas ema vedas mind ühe päevaga läbi kõikide Moskva muuseumide. See oli väga huvitav, mulle meeldib ajalugu, meenutas Katja. Foto: Личный архив Екатерины

24-aastase Katja ema hukkus möödunud laupäeval, kui BMW, mille roolis oli 19-aastane noormees, sõitis ülekäigurajal 60-aastasele naisele tütre silme all otsa, avariis sai surma ka Katja koer.

Tol saatuslikul õhtul käisid Katja ja tema ema Tatjana harjumuspäraselt koeraga jalutamas. Kell oli juba kümme läbi. Nad möödusid majadest ja jõudsid ülekäigurajani, et sealtkaudu üle tee metsa minna, kirjutas portaal Rus.postimees.ee.

«Me lähenesime ülekäigurajale. Ma nägin auto tulesid teise, kaugema ülekäigu juures. Me oleme siin koeraga kümme aastat jalutamas käinud ja teame täpselt, kui kaua kulub ohutuks teeületuseks aega. Jõudsime tee keskele ja ma sain löögi vastu vasakut külge. Kui ennast asfaldilt püsti ajasin, siis ema lamas viie meetri kaugusel. Koer oli samuti seal,» meenutas Katja.

Avariipaik Mustamäel
Avariipaik Mustamäel Foto: Eero Vabamägi

Ta ei tea, kas BMW juht ületas lubatud sõidukiirust või mitte. Alguses ta ei saanud arugi, mis oli juhtunud. Läheduses ei olnud teisi jalakäijaid, vaid vastassuunast tuli üks auto. «Emale kiirabi kutsunud tunnistaja sõnul sõitis BMW lihtsalt edasi,» rääkis Katja. Kiirabi saabus kiiresti, mõni minut pärast õnnetust.

Katja läks ema juurde – ema oli teadvuseta. Ta kähises tugevalt, kuid siiski hingas. Nagu selgus hiljem haiglas, olid õnnetuses saadud vigastused rasked: puusa- ja jalaluude murrud, peatrauma ning veenide ja arterite rebendid. «Talle kanti 12 liitrit verd üle, kuid ei suudetud teda päästa,» ütles Katja.

Koera juurde jõudes püüdis ta tolle pead tõsta, kuid Tommi ei reageerinud, ilmselt oli ta juba surnud. Kiirabi viis ema ära, Katja jäi politseid ootama. BMW tabas ka Katjat, kuid tol õhtul ta šoki tõttu valu ei tundnud. «Alguses mul ei valutanud midagi, alles teisel päeval hakkas käsi valutama,» meenutas ta.

Katja ja Tatjana elasid kahekesi, Eestis neil rohkem sugulasi ei ole. Tütar on kasiinos mänedžer, ema töötas hotellis. Nad tegid kõike koos. «Ema oli minu sõber. Ta armastas lilli, eriti kallasid. Minuga ta riidles minu kaktuste eest, mis pole juba viis aastat õitsenud. Talle meeldis õmmelda – õmbles nii endale kui mulle. Ta tahtis väga vanaemaks saada. Veel unistas ta köögi remondist, aga….»

«Ma kahetsen, et ei jõudnud nii paljusid asju talle öelda,» lisas Katja pisarsilmil.

Sugulastest on Katjale jäänud ainult Moskvas elav tädi, kes jõuab homme Eestisse. Katja isa on surnud, temast on vähe teada: jõi palju ja peksis Tatjanat, sellepärast naine läkski tema juurest ära. Katjal oli vanem vend, kuid ka tema jäi auto alla ja sai surma. See juhtus enne Katja sündimist.

Katja võttis töölt puhkust, et ema matuseid korraldada ning ise veidi taastuda. «Ema klassikaaslased, minu klassikaaslased, peaaegu kõik naabrid juba teavad juhtunust. Nad aitavad. Ka perekonnasõbrad, isegi vanaema aegadest, on asjaga kursis.»

Tatjana matused on laupäeval.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles