Linnahalli detailplaneering hakkab valmis saama (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Postimees.ee

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Tallinna linnahalli ja selle lähiala detailplaneeringu.

«See detailplaneering puudutab linnahalli ja kõrvalkinnistuid, mis jäävad mere poole vaadates linnahallist paremale. Tegemist on linna maaga. Planeeringu vastuvõtmisele järgneb avalik arutelu. Planeering näeb ette nelja kvartali rajamise linnahalli kõrvale. Osa kvartaleid on puhtalt ärifunktsiooniga, aga on ka kvartaleid, kuhu on lubatud kuni 50 protsenti elamispinda. Ehitusmaht on suhteliselt suur, 55 000 ruutmeetrit, ja spetsialistid leidsid, et kõike seda puhtalt äripinnaks kavandada ei ole mõistlik, sest seda on liiga palju, ning osaliselt võiks sinna kavandada ka elamispindu. Planeering lubab sinna vajadusel ka ühiskondlikke ruume,» rääkis tegevlinnapea Taavi Aas.

Ta lisas, et nüüd läheb detailplaneering avalikule arutelule. «Eks arutelu näitab, mida linlased planeeringu lahendusest arvavad. Peale hoonete mahu on seal ka haljasalad, teed, juurdepääsud ja rannapromenaad. Kuigi ka linnahall on planeeringualas, siis seal mingisugust mahtude muutust ette ei nähta. Ja sinna hoonete planeerimisel arvestatakse linnahalli kõrgusega, mis on selle piirkonna kõrgusmärgiks,» lausus Aas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles