Loomaaialoomigi kimbutab libedus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muskusveis Silver.
Muskusveis Silver. Foto: Inari Leiman

Kevad aktiviseerib nii Tallinna loomaaia töötajaid kui loomade elu-olust huvitatuid. Elevandimaja Apelsini-nimelise jõesea elu tegid põnevamaks vaderid, kes tõid talle tuhnimiseks-lammutamiseks mõnusa kõdukännu Tabasalu metsast ja maiustamiseks suure koti banaane.

Loomigi kimbutava libeduse vastu kaeti alpinaariumis liivapuistega kaljukitsede-mägilammaste automaatjootjate ümbrus, piisonite suurtesse aedikutesse laotati libisemise vastu turvast.

Helsingi loomaaia kutsel käis Tallinna loomaaia naaritsaspetsialist Kadri Ashford sealsetele loomaaiatöötajatele tutvustamas euroopa naaritsa projekti toimimist Eestis ning euroopa naaritsa kaitse alast tegevust nii loomaaias kui looduses.

Loomaaia haljastajad käisid Tallinna botaanikaaias kogemusi vahetamas ja tutvumas kolleegide tööga. Suvel loomaaia troopikamaja esist kaunistavad ja talveks botaanikaaeda hoiule antud Austraalia päritolu heinpuudest läheb üks seal kohe-kohe õitsele.

Märtsi alul alanud kitsede poegimine kogub tuure, nüüd on tallekesed juba kuuel kameruni kääbuskitsel ja kahel kodukitsel, keda peetakse kitsepiima saamise eesmärgil. Kui tekib vajadus loomapoegi kunstlikult üles kasvatada, on kitsepiim asendamatu.

Kullimäe hiid-merikotka pesas on juba kaks muna, vanalindude haudumiskäitumist saab jälgida läbi kaamerasilma.

Oma 15. eluaastal suri vanadusse grööni muskusveis Silver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles