Pärnu kasvab pindalalt Tallinnast suuremaks (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google Maps

Valitsus leppis täna kokku, et teeb ühinemisettepaneku kõikidele omavalitsustele, kes ei täida haldusreformi 5000 elaniku miinimumkriteeriumi, mis tähendab, et Tõstamaa vald ühendatakse nn uue Pärnu linnaga, mis oli Pärnu linna, Audru ja Paikuse valla liitumisel tõusnud pindala poolest Eesti suurimaks linnaks.

Praegu on Eesti suurim linn Tallinn, mis laiub 158 ruutkilomeetril, teisel kohal on Narva 85 ja kolmandal Paldiski 60 ruutkilomeetriga. Haldusreform lööb selle pingerea lootusetult sassi ning Tallinnal pole enam esikolmikusse asja, kirjutas Lääne Elu.

Haldusreformi käigus saab suurimaks linnaks uus 849 ruutkilomeetri suurune Pärnu linn, mis tekib Pärnu linna ning Audru, Paikuse ja Tõstamaa valla ühinemisel.

Uus 442 ruutkilomeetri suurune Paide linn (ühinevad Paide vald, Paide linn ja Roosna-Alliku vald) on pingereas teisel kohal.

Kolmandal kohal on uus, 264 ruutkilomeetri suurune Haapsalu linn, mis moodustub Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles