Politseinikutulistaja on kuus korda kriminaalkorras karistatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul Tallinnas Seebi tänaval politseinikku vintpüssist tulistanud 37-aastane Pavel on varem kuus korda kriminaalkorras karistatud.

Muuhulgas on teda karistatud ebaseadusliku tulirelvade ja laskemoona omamise ja kasutamise, aga ka avaliku korra raske rikkumise ja võimuesindaja kallal vägivallatsemise eest, vahendab Reporter.ee.

Praegu teadaolevalt tulistas Pavel politseinikku vintpüssist. Vintpüss on lahingurelv, mille padrunid on palju võimsama läbistusjõuga kui püstolil või revolvril. Kui kuul oleks politseinikku tabanud, oleks see kindlasti kuulivesti läbinud.

Eile õhtul kella poole viia ajal toimunud tulevahetus sai alguse peretülist, mida politseinikud lahendama kutsuti. Pavel sihtis relvaga politseinike suunas ning sooritas lasu, mis ei tabanud. Politseiametnik andis mehele korralduse relv maha panna, millele too ei reageerinud.

Seepeale tulistas politseinik teda ametirelvast vaagna piirkonda. Politseinikud andsid mehele koha peal esmaabi ning kutsusid kiirabi, mis Paveli haiglasse viis.

Algatatud on kaks juurdlust: ühes uurib prokuratuur, mis eile täpselt toimus, teist uurimist veab politsei, et selgitada, kas politseinik käitus kurjategijat tulistades õigesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles