Tänasest saab osta hansalinn Tallinnale pühendatud meenemünte

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva keskpäeval algas Eesti Panga muuseumis ja e-poes ning Eesti postkontorites hansalinn Tallinnale pühendatud hõbedast ja kullast meenemündi müük.

Hansalinn Tallinna meenemüntidega sai alguse Eesti hansalinnadele pühendatud müntide sari. «Hansa Liidu aeg oli Eesti jaoks paljudes valdkondades hiilgeaeg, meie linnad olid tihedalt Euroopaga seotud ja sellest ajast pärinevad meie kaunid vanalinnad. Hansalinna müntide sari annab võimaluse meenutada nii Eesti ajalugu kui ka väärtustada ja põlistada meie linnade arengut,» ütles Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve.

Hansalinn Tallinnale pühendatud meenemünte on kaks: kaheksaeurose nimiväärtusega hõbemünt ja 25-eurose nimiväärtusega kuldmünt.

Hansalinn Tallinnale pühendatud hõbedast meenemündi on kujundanud Riho Luuse. Mündil on kujutatud Tallinna siluetti, hansa koge ja Tallinna vapi kilpi. Mündi aversil on Eesti Vabariigi riigivapp ja aastaarv 2017. Proof-kvaliteediga hõbemünt on prooviga 925, kaalub 28,28 grammi ning selle läbimõõt on 38,61 mm. Mündi tiraaž on 5000. Hõbedast meenemündi nimiväärtus on kaheksa eurot ja seda on võimalik osta 40 euro eest.

Hansalinn Tallinnale pühendatud kullast meenemündi on samuti kujundanud Riho Luuse. Mündil on kujutatud Tallinna bareljeefi, laine-kalaornamenti ja Tallinna vapi kilpi. Mündi aversil on Eesti Vabariigi riigivapp ja aastaarv 2017. Proof-like-kvaliteediga kuldmünt on prooviga 999, kaalub 3,11 grammi ning selle läbimõõt on 18 mm. Mündi tiraaž on 2000. Kullast meenemündi nimiväärtus on 25 eurot ja seda on võimalik osta 185 euro eest.

Mündid on vermitud Portugali rahapajas Imprensa Nacional-Casa da Moeda, S.A.

Meenemündid on saadaval ka komplektina: üks komplekt maksab 250 eurot ja ühe ostu kohta saab soetada kuni kaks komplekti. Kuldmünte saab ühe ostu kohta soetada kuni kolm. Hõbemündile müügipiiranguid seatud ei ole. Münte broneerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles