Hunt murdis Tallinna külje all poni (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Paari nädala eest murdis hunt Tallinna külje all Peoleo motelli taga poni. Kuigi hunte sealkandis liigub, on tegu jahinduseksperdi sõnul siiski harva esineva juhtumiga.

«Ääsmäel  on nad lambaid enne ka murdnud, neid on liikvel olnud ja on ka kütitud, aga nii Talllinna ligidal pole neid seni olnud,» rääkis keskkonnaameti jahindusspetsialist Uno Treier.

Kuigi Jälgimäe kandis tappis hulkuv koerakari aastate eest inimese, siis Treier ei usu, et seekord oleks tegu koertega. «Ma ei usu, et koer hobust murdma läheks, sest poni on ikkagi hobune ja seda oli ka söödud,» oli ekspert kindel. Hulkuvaid koeri on vähemaks jäänud ja need, kes veel ringi liiguvad, lastakse ööseks lahti. «Aga  tavaliselt on see ka söönud koer,» lisas Treier.

Tallinna külje all murtud ponil olid suured jämedad kihvajäljed kõril. «Naha sees on augud ja murtud ta on, nii et hundi murdmistunnuseid on rohkem kui koera omi,» selgitas Treier.

Jahinduseksperdi sõnul on seakatku tõttu jäänud metssigu vähemaks ning huntide toidulaud kesiseks. «Eks nad otsivad toitu, sest süüa on vaja, aga metssigu pole ja nii nad siis käivad ringi,» tõdes Treier.

Hoolimata tapatööst pole kohalikel inimestel Treieri sõnul põhjust peljata metsaminekut, küll aga peaksid lemmikutel silma peal hoidma koeraomanikud, sest hunt ei pea koera kohapeal maha murdma ja metsa lohistama, vaid viib ta lihtsalt metsa ära.

Kuigi nii Vaida kui ka Ääsmäe kandis on hunte kogu aeg ringi liikunud, siis tiheda asutuse tõttu jahti seal pidada ei saa. «Ega ta ööseks sinna ei jää, läheb kas Ääsmäe rabasse või üle Pärnu maantee Tuula küla poole. Ei taha hästi uskuda, et jääb ööbima ringteest Tallinna poole,» ütles Treier.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles