Nõmme miilitsakooli asemele kavandatakse äriruumidega korterelamuid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, millega luuakse võimalus Nõmme keskusse endise miilitsakooli hoone asemele uute korterelamute rajamiseks.

Algatatav detailplaneering hõlmab Pärnu mnt 328 ja Pärnu mnt 328a kinnistu, planeeritava maa-ala suurus on 0,46 hektarit. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on moodustada kinnistute liitmisel ja maakasutuse sihtotstarbe muutmisel äri- ja elamumaakrunt ning määrata sellele ehitusõigus äriruumidega korterelamutele, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Detailplaneeringu algatamisettepaneku kohaselt soovitakse rajada Pärnu mnt 328a kinnistul paikneva hoone asemele uus äripindadega kortermaja ning hoovis paiknevate endiste ekspertiisibokside asemele Vana-Mustamäe tänava äärde ridaelamu. Pärnu mnt 328 kinnistul paiknev 1937. aastal ehitatud maja plaanitakse rekonstrueerida äripindadega kortermajaks. Maapealsed hoonemahud ühendatakse maa-aluse parkimiskorrusega.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Merko Ehitus. Detailplaneeringu taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud OÜ Arhitektuuribüroo Pluss. Detailplaneeringu koostab Ruum ja Maastik OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles