Vabaduse väljaku tunnelis avatakse noorte fotograafide näitus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Johan Hallimäe

Teisipäeva õhtul kell 19 avatakse Vabaduse väljaku tunnelis fotonäitus «1–4 AM», mis koosneb nelja noore fotograafi töödest, kelle visuaalide põhitemaatikaks on linnaruumi olemusest rääkivad hetked.

Fotonäituse autoriteks on Johan Hallimäe, Kajar Kattai, Glänel Tirrand, Taaniel Malleus, kes on jäädvustanud linnaruumi tihti märkamatuks jäävates hetkedes, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Töödes on esile toodud öist ja varahommikust aega, mil inimesed on tänavatelt lahkunud ja alles jääb müstiline tühjus. Fookuses on seega peatänavad, raudteed, vaatamisväärsused ja teised harilikud kohad linnas, mis öisel ajal transformeeruvad apokalüptiliselt tühjaks ning eriliseks.

«Tahame näitusega tuua vaatajani fotodel valitsevat emotsiooni ja lasta sügavuti uurida, mis piltidel tegelikult toimub,» kirjeldasid noored näitust. Fotode autorite sõnul pole ka näituse asukoha valik sugugi juhuslik. «Eksponeeritavad fotod loovad ühtse terviku tunneliga, kus argipäeval liigub palju inimesi, kuid õhtul, enne tunneli sulgemist, valitseb selles massiivne tühjus ja vaikus. Seda läbides tekib liiklejal korraks tunne, et ta on keset linna täiesti ihuüksi,» lisas näituse üks autor Taaniel Malleus.

Näitus on valminud Tallinna spordi- ja noorsooameti mobiilsete noorsootöötajate ja noorte koostööna ning jääb Vabaduse väljaku tunnelis avatuks 28. veebruarini. Tegemist on rändnäitusega, mis liigub alates märtsist edasi teistesse näitusepaikadesse Tallinnas ja hiljem ka mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles