Vakra ja Boroditš lähevad riigikokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Peeter Langovits

Riigikokku valitud Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ja abilinnapea Deniss Boroditš otsustasid parlamendis tööle asuda.

«Kui ma kuus aastat tagasi siin oma kodulinnaosas linnaosavanemana alustasin, siis me püstitasime eesmärgid, mis tundusid paljudele pehmelt öeldes utoopiana. Tegelikult me oleme suutnud üheskoos rohkem ära teha, kui me oma unistustes lootsime. Ma pean silmas Nõmme turgu, polikliiniku renoveerimist, Nõmme kanaliseerimist ja kolme uut lasteaeda,» meenutas Vakra.

«Oleme algatanud uusi huvitavaid traditsioone, nagu näiteks iga-aastane eakatega teatriskäik või kevadine lehtede äraveo kampaania punaste kottidega. Tänaseks on selge, et oma kodulinnaosa ma kindlasti ei jäta. Jätkan nii halduskogu liikmena kui aktiivsetes ja tegusates seltsides, kuid tööle asun tõepoolest riigikogus,» lisas ta.

Seda, kellest võiks saada tema mantlipärija, ei osanud linnaosavanem veel öelda, sest tema lahkumisotsus sai teatavaks alles täna ning ilmselt pole kellelgi olnud aega selle peale mõelda.

Ka Boroditš kinnitas täna Postimees.ee`le, et on otsustanud riigikokku minna, kuna ei taha petta oma valijaid, keda oli päris palju.

«Mõtlesin ikka pikalt ja konsulteerisin oma perekonnaga, aga põhiline oli see, et õigustada nende inimeste usaldust, kes valimistel minu poolt hääletasid,» selgitas Boroditš. «Ma tunnen vastutust nende häälte eest, need inimesed soovisid mind riigikogus näha. Kui ma sinna ei läheks, siis oleks see nende petmine.»

Boroditš ei osanud ütelda, kes võiks tema asemel abilinnapeaks saada. Ta lisas, et see on pikk protseduur, mis võtab aega. Pooleli jäänud asjad peab üles võtma uus inimene sellel toolil. «Nagu Tallinn kunagi valmis ei saa, nii ei lõpe ka minu valdkonna töö kunagi,» märkis Boroditš. «Olen aga alati toeks ning annan edasi oma kogemused, kui neid vaja on.»

Boroditš on öelnud, et tahab olla seal, kus saab kõige rohkem ühiskonnale kasu tuua. See on ka üks põhjus, miks ta riigikogu kasuks otsustas. «Ma ei ole kindlasti see saadiku tüüp, kes suhtleb valijatega ainult enne valimisi, ma kavatsen inimestega suhelda kogu aeg,» ütles Boroditš. «Abilinnapeana on mul olnud palju kontakte erinevate ühiskonna kihtidega, näiteks korteriühistutega ja muude organisatsioonidega ning ma kindlasti jätkan nendega suhtlemist.»

Juba varem teatas oma kavatsusest riigikokku minna Haabersti linnaosavanem Viktor Vassiljev, kes esines samuti riigikogu valimistel edukalt.

Tallinna linnajuhtidest valiti riigikokku veel linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Yana Toom, kes pole oma otsust veel teatavaks teinud.

Savisaar kogus valimistel 23 000 häält, mis on riigikogu valimiste kõigi aegade rekord. Boroditš sai 5896 ja Toom 4510 häält. Vassiljev kogus 1914 ning Vakra 1259 häält.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles