Ratas: riigikokku valitud linnajuht peaks sinna ka minema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige, endine Tallinna linnapea Jüri Ratas leiab, et kui inimene on riigikokku valitud, siis peaks ta sinna ka minema.


«Ma arvan, et kui inimene on valitud riigikogusse, siis ta pigem peaks siia tulema kui mitte. Aga eks teatud hetkedel ja teatud nüansside tõttu võidakse ka teistmoodi otsustada,» ütles Ratas raadio Kuku saates «Linnatund», pidades silmas äsjastel valimistel riigikokku pääsenud linnavalitsuse liikmeid.

Vastates saatejuhi küsimusele selle kohta, kas näiteks riigikokku valitud abilinnapea Deniss Boroditši lahkumine võib põhjustada probleeme Tallinna juhtimises, ütles Ratas, et tegemist on küll keerulise valdkonnaga, kuid Boroditši kureeritav kommunaalamet on väga professionaalne ning ilmselt saaks ka keegi teine selle ametis hakkama.

Olles ise ka sellel abilinnapea kohal kokku kolm aastat töötanud, võin öelda et tegemist on väga keerulise valdkonnaga. See puudutab veeküsimusi, tänavavalgustust, tänavate korrashoidu ja see eeldab ka küllaltki suurte investeeringute tegemist,» lausus Ratas.

«Kui Deniss Boroditšist rääkida, siis seda rongi veab ikka suuresti abilinnapea koos kommunaalametiga. Ja kommunaalamet on minu meelest olnud väga professionaalne ja ma usun, et Ülemiste ristmiku ehitus abilinnapea lahkumise pärast seisma ei jää,» arvas Ratas.

Küsimusele, kas ta ise oleks valmis ühel heal päeval naasma Tallinna linnapea kohale, vastas Ratas: «Tallinna linnapea amet on väga kõrge poliitiline ametikoht. Kas sinna ühel päeval tagasi tulla, see sõltub paljudest muutujatest ja seda on raske prognoosida. Aga kui selline võimalus ja selline olukord peaksid kunagi tekkima, siis ma kaaluksin seda väga tõsiselt».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles