Politsei tabas Metropoli hotelli tulistamises osalenud mehe (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei on juba tabanud vasakpoolse mehe. Parempoolne, tulistamises kahtlustatav 50. aastates mees on veel jooksus.
Politsei on juba tabanud vasakpoolse mehe. Parempoolne, tulistamises kahtlustatav 50. aastates mees on veel jooksus. Foto: PPA

Politsei teatas täna õhtupoolikul, et on tabanud mehe (pildil vasakul), kes osales kahtlustuse kohaselt möödunud nädalal Tallinnas Metropoli hotellis aset leidnud tulistamises.

Kahtlustatav on esialgu kinni peetud 48 tunniks. Võimude sõnul jätkuvad menetlustoimingud, sealhulgas ülekuulamised juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks. Teise mehe leidmiseks käib politsei kinnitusel jätkuvalt aktiivne töö.

Sündmuste käik

Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas Metropoli hotellis tulistati 2. veebruari pärastlõunal 45-aastast meest. Samal päeval teatas prokuratuur, et tõenäoliselt sai kogu asi alguse meeste vahel tekkinud tülist.

Järgmisel päeval avaldas politsei kahe kahtlusaluse fotod. Samuti teatas politsei, et otsib siiani 50ndates aastates meest, keda tulistamises kahtlustatakse.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre kinnitas päev pärast intsidenti, et hotelli baaris inimest tulistanud mees on politseile teada ning eelmisel õhtul ja öösel otsiti läbi kahtlusalustega seotud elukohad.

Samuti märkis Tambre, et kannatanu ja laskja vahel tekkis rüselus, mille käigus haaras üks meestest püstoli ja tulistas 45-aastast meest vasakusse jalga. Mees viidi kontrolliks haiglasse, kuid juba samal õhtul lubati ta kodusele ravile.

Pärast sündmust võtsid politseinikud bussijaama, sadamad, lennujaama ja piiripunktid suurema tähelepanu alla. Kriminalistid ja uurijad kogusid infot juhtunu kohta. 

Kahtlusalused mehed elavad alaliselt Eestis ning varjavad end teadlikult. Võimalike kahtlustatavate ja konfliktis osalenud inimeste näol on tegemist varem kuritegusid toime pannud inimestega. Kriminaalbüroo juhi kinnitusel on nende leidmine praegu politsei suurim eesmärk.

Politsei on korduvalt kinnitanud, et avalikkusele ja inimestele oht puudub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles