Põhja-Tallinna poeröövi katses peeti kahtlustatavana kinni räppar Beebilõust (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Beebilõust ehk Andrus Elbing.
Räppar Beebilõust ehk Andrus Elbing. Foto: Tairo Lutter

Eile kell 12.30 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Tööstuse tänaval ähvardati kaupluse müüjat noaga ja üritati kassast raha röövida. Postimehe andmetel on tegemist Andrus Elbinguga, keda tuntakse artistinimega Beebilõust.

Vaata kaadreid turvasalvestisest Reporteri videoloost:

Saaremaalt pärit värsiseppa Andrus Elbingut, artistinimega Beebilõusta (35), on varem kriminaalkorras karistatud seitsmel korral. Kui tema varasemad pättused olid 1990ndate lõpus enamasti seotud kodukohas Saaremaal toimepandud vargustega, siis hiljem on ta kahel korral ka pikemalt vanglasse sattunud. 2000. aastal läks Beebilõust kaheks aastaks vangi korrakaitsja ründamise eest.

2003. aastast kandis mees nelja-aastast vanglakaristust eluohtliku vigastuse tekitamise eest. Elbing lõi pudeliroosi teisele mehele kaela – tulemuseks kilpnäärme ülemise arteri vigastus ja suur verekaotus. Vanglas olles lõi ta bändi Verba Ab Intra ja lõpetas keskkooli kiitusega.

 

Politsei pidas Beebilõusta auto 2015. aastal kinni, kuna ta kuritarvitas politseivärve.
Politsei pidas Beebilõusta auto 2015. aastal kinni, kuna ta kuritarvitas politseivärve. Foto: Facebook / Beebilõust

Kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinikud jõudsid sündmuskohale Tööstuse tänaval kahe minutiga. Nende saabudes oli kaupluses mees, kellel oli käes nuga.

Politseinikud andsid talle korralduse nuga maha visata ja kauplusest väljuda. Mees allus korraldustele ja väljus rahumeelselt. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud ja politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 35-aastase varem kriminaalkorras karistatud Andruse. Tal tuvastati keskmine alkoholijoove.

Juhtum leidis aset Tööstuse tänaval asuvas Salme poes. Ettevõtte Facebooki lehel tänati inimesi, kes aitasid noaga ähvardanud mehe kinni võtta.

Kinnipidamisel leiti mehelt sularaha. Tekitatud kahju suurus selgub, kui kaupluse töötajad viivad läbi inventuuri. Kahtlustatav on 48 tunniks kinni peetud ja täna kuulatakse mees üle.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anneli Lumiste tunnustab pealtnägijaid, kelle südi tegutsemine aitas politseil kiirelt reageerida ning see hoidis ära olukorra eskaleerumise.

Kaupluseröövi uurimiseks, mille peategelaseks alkoholijoobes ja külmrelvaga räppar oli, alustati kriminaalmenetlust röövimise paragrahvi alusel, mille käigus selgitakse välja juhtunu täpsemad asjaolud ja teo motiivid.

«Julgen endiselt kinnitada, et avalikus kohas külm- või tulirelvadega juhuslike inimeste ähvardamisi tuleb ette harva. Reageerime sellistele sündmustele kiiresti ja resoluutselt, sest ükskõik milline relv purjus inimese käes on ohtlik ja muudab tema käitumise ettearvamatuks,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles