Galerii: politsei katsetab uue märgistusega sõidukit (18)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet katsetab uut kollaste triipudega sõidukit, et sombustel ja pimedatel kuudel oleks sõiduk paremini nähtav.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe sõnul ei pruugi kollased triibud tingimata valituks osutuda. «Äkki tuleb erksam kollane või hoopis teistsugune lahendus,» nentis ta.

«Meil on üheksa kuud pimedat ja sompus ilma. Mõte on see, et politseiauto oleks liikluses paremini näha. Kuna liigume tavalisest liiklusvoolust vajadusel kiiremini ja võime tööülesandeid täites peatuda kohtades, kus tavasõidukid ei peatu, siis peab sõiduk olema teistele liiklejatele võimalikult hästi märgatav,» selgitas Tikerpe märgistuste vajalikkust. Kollast värvi triibud toimivad helkurina ja helendavad, kui neile valgust peale lasta. 

Praegune värviskeem on pärit üheksakümnendatest ning olgugi, et sini-valgest loobuda ei taheta, siis erksaid lisandeid võiks Tikerpe sõnul sinna lisada küll. «Kindlasti peab ta sõiduki peale sobima.»

Tikerpe ei osanud öelda, millal märgistatud sõidukid kasutusele võetakse. Suure tõenäosusega juhtub see järgmisel aastal. Praegusega on sõidetud alles nädal aega. «Üks asi on näha seda joonisel, aga teine asi on näha seda reaalselt sõiduki peal. Kindla peale saame öelda, et uus lahendus tuleb siis, kui oleme sobiva ja töötava leidnud,» nentis Tikerpe.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles