Tallinna koolid soovivad taas venekeelset gümnaasiumiõpet

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe vene lütseum.
Linnamäe vene lütseum. Foto: Priit Simson

Kaks Tallinna kooli on jälle esitanud taotluse, et vene keel oleks gümnaasiumiosas peamine õppekeel.

Linnamäe Vene Lütseum ja Kesklinna Vene Gümnaasium esitasid pärast Jüri Ratase valitsuse ametisse astumist Tallinna linnavolikogule taotluse, et koolides võiks põhiline õppekeel olla vene keel.

«Meie koolis oli 12. jaanuaril hoolekogu ja õpilaste osavõtul üldkoosolek, kus otsustati saata avaldus linnavolikogule, et viimane esitaks vabariigi valitsusele taotluse, et meie koolil võimaldataks gümnaasiumiastmes organiseerida õppetööd ilma kohustusliku 60/40 süsteemita. Keegi ei keeldu eesti keele õppimisest, me tahame lihtsalt ise otsustada, milliseid aineid ja millises mahus õpetatakse eesti keeles,» rääkis portaalile Rus.err.ee Linnamäe vene lütseumi direktor Sergei Garanža.

Ta avaldas lootust, et praegune valitsus ei hakka taotluse läbi vaatamisega venitama ja kool saab juba järgmisel õppeaastal soovitud süsteemile üle minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles