Üht Pirita korterit külastavad regulaarselt maod (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita korterist leitud madu
Pirita korterist leitud madu Foto: Erakogu

Pirital elav naisterahvas on hädas madudega, kes lausa regulaarselt tema korterisse ilmuvad.

Mullu 29. oktoobril jõudis naisterahvas jalutuskäigult koju. Mõne aja pärast tõmbas tema tähelepanu endale seinal rippuva pildi raam, täpsemalt sellele lisandunud uus detail. Alguses arvas naine, et lapselapsed on visanud sinna kummist mao. Kuna «mänguasi» nägi välja väga realistlik, ei julenud naine seda kätte võtta, vaid tahtis selle noa abil põrandale visata, kuid ootamatult madu liigutas ennast, kirjutas Rus.postimees.ee.

Esimest korda nägi elanik madu pildiraamil rippumas.
Esimest korda nägi elanik madu pildiraamil rippumas. Foto: Erakogu

Toona püüdsid välja kutsutud päästjad roomaja kinni ja kuna ükski naaber seda omaks ei tunnistanud, viidi madu loomaaaeda. Järgmisel päeval teatas ajakirjandus, et mao omanik ilmus välja ja viis lemmiku loomaaiast ära. Loomaaomaniku isik jäi saladuseks.

Möödus kolm nädalat ning ühel ilusal hommikul, kui naine avas vannitoas kapi, kus ta hoiab kosmeetikat, leidis ta sealt mao maha aetud kesta. Esialgu arvas ta, et see on sinna jäänud eelmisest korrast. Küllap roomas pildiraamil rippunud madu mingil hetkel kappi, arvas naine ning intsident hakkas tasapisi ununema.

Kuid kümne päeva pärast kordus kõik, just nagu halvas unenäos. Seekord sattus naine vannitoas juba elusa mao peale. «See oli õudne, ma hakkasin karjuma ja lõin ukse pauguga kinni. Kui ma ukse uuesti avasin, oli madu kadunud,» meenutas naine. Seegi kord kutsuti kohale päästjad, kuid madu ei leitud.

Pirita korterist leitud maokest
Pirita korterist leitud maokest Foto: Erakogu

Naine arvas, et madu pääses korterisse läbi seina toodud veetorude juures oleva prao kaudu. Ta kleepis kõik sellised kohad hoolikalt kinni, kuid kolme päeva pärast tabas teda uus šokk.

«Otsustasin igaks juhuks uuesti vannitoa kappi kontrollida. Tegin sahtli lahti ja sealt ilmus välja madu. See oli juba teine, eelmisest väiksem. Ma ei jõudnud midagi teha, kui ta juba tualetipoti taha roomas.»

Selgus, et poti taga olid avad, mida ta varem polnud märganud ja mis viisid seina taga olevasse püstikusse. Jälle kutsuti välja päästjad, kes jälle midagi ei leidnud. Enam naine ilma hoolika ülevaatuseta vannituppa minna ei julge. Ta tõi sealt ära kõik asjad, et maod kuskile peitu pugeda ei saaks.

Ühe järjekordse ülevaatuse ajal nägi ta vannitoas suurt, 80–90 cm pikkust madu. Naine helistas kohe politseisse ning appi tulnud naabril õnnestus madu pudelisse püüda.

Selgus, et tegemist on vilbasnastikuga, kes pole õnneks mürgine, kuid naise hirmu see eriti ei vähendanud. Ta ei oska enam täpselt öelda, kui mitut madu ta kogu selle aja jooksul oma korteris näinud on, ning kardab, et mõni neist võib praegugi ennast kusagil peita.

Viimast kinnipüütud madu keeldus loomaaed päästjate käest vastu võtmast. Lõpuks õnnestus see üle anda roomajate huvilisi koondavale klubile. Sealt öeldi, et maod kipuvadki algajate maopidajate käest minema roomama. Lohutuseks oli vaid see, et kinni püütud madu olevat liiga väike selleks, et jätta kusagile maha mune, millest võiksid kooruda järglased. Peale selle oleks selleks vaja eritingimusi, nii et polevat karta madude paljunemist riidekapi nurgas.

Kellele maod kuuluvad, on siiani selgusetu. Naine kahtlustab uut naabrit, kuid too eitab seda kategooriliselt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles