Neljast omavalitsusest moodustuv Saue vald saab ühise uue vallamaja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linnavalitsuse hoone Tule tänaval.
Saue linnavalitsuse hoone Tule tänaval. Foto: Kuvatõmmis

Saue linnavalitsus kuulutas koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja avatud arhitektuurivõistluse Saue vallamaja uue hoone kavandamiseks asukohaga Saue linn, Kütise 8.

Eskiisi alusel valmib nelja omavalitsuse – Kernu valla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla ühinemisel moodustuva Saue vallavalitsuse hoone ehitusprojekt. Võistluse tulemused selguvad mai keskpaigaks.

31. märtsil 2016 otsustasid Kernu valla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla volikogu kiita heaks ühinemislepingu. Peale omavalitsuste ühinemist oktoobris 2017 hakkab uue Saue valla inimesi teenindama ja vallaelu korraldama üks ühine ametiasutus. Uue vallamaja valmimist loodetakse 2018. aasta lõpul või 2019. aasta esimesel poolel.

«Kuna tegemist on nelja omavalitsuse piisavalt hästi finantseeritud arhitektuurikonkursiga, siis paneme sellele suuri lootusi. Uuest vallamajast peab saama tuleviku visioon nii linna kui ka valla keskuse arenguks, valla elanikele teenuste mugavamaks kätte saamiseks ning kindlasti ka vallavalitsuse töötajatele stimuleerivaks töökeskkonnaks,» sõnas Saue linnapea Harry Pajundi.

Kavandatav Saue vallamaja hoone peab tekitama sümboolse keskpunkti sidusale linnaruumile alates Saue raudteejaamast kuni Pärnasalu tänavani. Vallamaja ja selle ümbruse arhitektuuriline lahendus peaks mõjuma atraktiivse ja avatud linnaruumilise lahendusena. Arhitektuurivõistluse eesmärgiks on pakkuda Saue valla elanikele ja töötajatele parimat, nüüdisaegset ja loovat töökeskkonda, mistõttu oodatakse konkursitöödest arusaamu tänapäevase töökeskkonna ja teeninduskeskkonna loomisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles