Kohus langetab otsuse kurikamõrvas süüdistatava Bajuki osas 21. märtsil

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikamõrvas süüdistatav Vjatšeslav Bajuk andis kohtus selgitusi, mis, miks ja kuidas juhtus.
Kurikamõrvas süüdistatav Vjatšeslav Bajuk andis kohtus selgitusi, mis, miks ja kuidas juhtus. Foto: Liis Treimann

Kurikamõrvas süüdistatava Vjatšeslav Bajuki asjas teatas kohus eile pärast kohtuliku uurimise lõpetamist, et otsus kuulutatakse välja 21. märtsil kell 9.30.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis eile Harju maakohtus 28-aastasele Bajukile 20-aastast vangistust. Tema hinnangul on mehe süü mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja joobes juhtimises tõendatud ning seetõttu tuleb talle määrata karm karistus.

Süüdistuse järgi ründas Bajuk 2009. aasta 23. novembril kella 7-8 ajal Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga. Üks kannatanutest, EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Bajuk tunnistas end Odakivi tapmises süüdi, kuid polnud nõus väitega, et tappis naise tahtlikult piinaval viisil. Samuti tunnistas mees purjuspäi autojuhtimist.

Küll aga ei võtnud Bajuk omaks süüdistust talle võõra naise vägistamise katses, samuti mitte Patkuli trepil toimunud peksmist, mis toimus kohe pärast Odakivi kurikaga peksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles