GAGi tükeldamise vastu anti esimese päevaga üle 500 allkirja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasium.
Gustav Adolfi gümnaasium. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Eile saatsid Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) vilistlased ja lapsevanemad Tallinna linnavalitsusele pöördumise, millega soovitakse peatada kooli õpilaste arvu kahekordistamise ja kooli kaheks jagamise plaan. Pöördumisele veebilehel gag400.ee ühe päevaga toetusallkirja andnud juba üle 500 kooli vilistlase ja lapsevanema.

Veebilehel gag400.ee on oma allkirja andnud hulk tuntud kooliga seotud inimesi, näiteks Tõnis Lukas, Jaan Kangilaski, Gert Raudsep, Sven Kolga, Märt Vooglaid, Kristjan-Thor Vähi, Madis Nestor, Mai Kaarepere, Indrek Kasela, Kristiina Davidjants, Kristina Šmigun-Vähi jt ning aktiivne toetusallkirjade kogumine jätkub.

«See on fakt, et õpetajad, vilistlased ja lapsevanemad on vastu Eesti vanima kooli lammutamisele. Internetis allkirja andnud inimesed on vaid üks osa, olen vilistlaste pöördumisele saanud rohket positiivset tagasisidet, kaasaelamist ja käepigistusi nii telefoni, e-posti kui ka Facebooki kaudu. Meie vaim ei ole mahakäinud, meis on rohkelt särtsu ja meid on palju. Tehtud on ka palju asjalikke ettepanekuid, mida ja kuidas võiks edasi teha, et see kummaline «eksperiment» GAGi kallal katki jäetaks,» rääkis vilistlaste ja lapsevanemate initsiatiivgrupi nimel tehtud pöördumise üks eestvedajaist, kooli vilistlane Märt Kõlli.

«Plaani realiseerimine praegusel kujul on kaasa toonud selle, et nii linn kui koolijuht pole mitte lihtsalt hoolimatult üle sõitnud suurest osast vilistlaste ja lastevanemate kogukonnast, vaid juba rajatakse suure kiirusega ja ilma ehitusloata Kalamajja GAGi nimel teist koolihoonet. See räägib asjaajamisstiili kohta palju.»

Hoolimata faktist, et Gustav Adolfi gümnaasium on juba praegu Tallinna üldhariduskoolide seas õpilaste üldarvu poolest suuruselt teine kool ning gümnaasiumiosa õpilaste arvult suurim Tallinnas, plaanib Tallinna linn veelgi suurendada GAGi õpilaste arvu praeguselt 1100-lt ligikaudu 1900-ni ning kolida seetõttu 1.–6. klassi õpilased ajaloolisest koolihoonest ligi kilomeetri kaugusele Vana-Kalamaja tänavale.

Eile saatsid GAGi vilistlased ja lapsevanemad Tallinna linnavalitsusele kirja, milles kutsusid üles linna loobuma Eesti vanima kooli tükeldatud monstrumkooliks muutmise plaanist. Pöördumine rõhutab, et kooli tükeldamine ja laiendamine lõhub kooli terviklikkuse ja identiteedi ning langetab õppetöö taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles