Prokurör nõudis Bajukile 20-aastast vangistust

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk ja tema kaitsja Aleksandr Kustov kohtus
Vjatšeslav Bajuk ja tema kaitsja Aleksandr Kustov kohtus Foto: Liis Treimann

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis täna Harju maakohtus jätkunud protsessil kurikamõrvas süüdistatavale endisele kokale Vjatšeslav Bajukile 20-aastast vangistust.

Prokuröri hinnangul on 28-aastase Bajuki süü mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja joobes juhtimises tõendatud ning talle tuleb määrata karm karistus, kirjutab ERR Uudised.

Protsess jätkub Bajuki kaitsja Aleksandr Kustovi kaitsekõnega.

Eelmisel nädalal alanud protsessil võttis Bajuk omaks, et tappis üle-eelmise aasta sügisel Tallinnas Snelli tiigi ääres kõndinud naise, sünoptik Krista Odakivi, teise naise mõrvakatses ega ühe naise vägistamises Bajuk süüd ei tunnistanud. Bajukki süüdistatakse veel ka joobes juhtimises ning selles võttis ta süü omaks.

Süüdistuse detailid
• Põhja ringkonnaprokuratuur on Bajuki kuritegude kohta kokku pannud seitse toimikut kriminaalasja materjale.
• Süüdistuskokkuvõtte järgi tungis Bajuk meteoroloog Krista Odakivile selja tagant kallale 2009. aasta 23. novembri hommikul ajavahemikus 7.20–7.45. Bajuk tekitas naisele rohkeid luumurde ja jättis ohvri maha lebama, pidades teda surnuks. Odakivi suri peavigastustest tekkinud tüsistustesse siiski alles hiljem haiglas.
• Teine kallaletung Toompeale viivate treppide alguses toimus süüdistuse kohaselt samal hommikul kella 7.45–7.53 ajal ja seekord jäi tapatöö lõpuni viimata vaid seetõttu, et toimuvale sattusid peale kaks koolitüdrukut, mispeale kallaletungija kurikat maha jättes minema jooksis. Eeluurimisel on Bajuk veretööd põhjendanud väitega, et tal oli halb päev – ta oli hiljuti tülli läinud nii oma abikaasa kui tollase elukaaslasega. Kallaletungidega väljendanud ta hetkeemotsioone kõikide naiste suhtes.
• Bajukile süüks pandav vägistamiskatse leidis aset 2010. aasta 1. jaanuaril Kloogal. Süüdistuse järgi üritas Bajuk läheneda võõrale noorele naisterahvale, kelle kutsus oma autosse. Autos puhkes äge tüli, kui Bajuk naisel lahti käskis riietuda. Tüli käigus kägistas Bajuk talle vastu hakanud naist, nii et too kaotas teadvuse, kuid tuli taas teadvusele, kui vägistaja talle intiimselt läheneda üritas. Appi karjuma hakanud naise hüüdeid kuulsid kaks meesterahvast, kes kutsusid politsei.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles