Ohtlikest löökaukudest võib teatada Tallinna abitelefonile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löökaukude remont Vilde teel kultuurikeskuse Kaja lähedal.
Löökaukude remont Vilde teel kultuurikeskuse Kaja lähedal. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavatele tekkinud ohtlikest löökaukudest võib teatada Tallinna abitelefonile 1345, kust info edastatakse tänavate remondiga tegelevale Tallinna Teede AS-ile.


«Kohati on asfalt seoses külmakahjustustega vajunud ja nendesse kohtadesse, samuti löökaukude juurde, mis parandamise järge ootavad paigaldatakse hoiatavad liiklusmärgid,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg Raepressi vahendusel.

«Ohtlikest löökaukudest, mis praeguste ilmadega lausa poole päeva jooksul tekkida võivad, palutakse teatada Tallinna abitelefonile 1345. Sealt edastatakse informatsioon Tallinna Teede AS-ile, kes saadab, välja remondibrigaadi või paigaldab kuni ohu likvideerimiseni välja hoiatava liiklusmärgi,» lisas ta.

Seoses löökaukude igapäevase prognoosimatu tekkimisega remondib linna lepingupartner Tallinna Teede AS ööpäevaringselt ohtlikumaid löökauke ööpäevaringselt kahe tööbrigaadiga. Üks brigaad jõuab vahetuse jooksul remontida keskmiselt kuni 50 ruutmeetrit teekatteid.

Päevasel ajal saab remontida löökauke väiksema liiklustihedusega tänavatel. Suurema liiklustihedusega teedel tehakse remonti ööseti. «Paraku kaasneb sellega ka väikene müra, kuid me loodame linnakodanike mõistvale suhtumisele. Asfaldiseguga täitmata löökauk suureneb koos iga auto läbisõiduga ja kevadine põhjalik remont võib siis veelgi kallimaks maksma minna, rääkimata avariiohust, mis parandamata löökaukudega kaasneb,» selgitas Sulg.

Hetkel on Tallinna tänavatel väljas 2125 märki, mis hoiatavad kevadise teelagunemisega ja karmi talvega kaasnevatest ohtudest liikluses.

Täna tehakse teekatte remonti talvise kuuma asfaltseguga Tondi tänaval Tammsaare teest Marsi tänavani ja lõigul Tondi tn 33 st Tondi raudtee ülesõiduni. Löökauke remonditakse Raja tänaval, Akadeemia teel, Laagna teel, Mustakivi teel, Varraku tänaval Peterburi maanteel, Rahu teel, Kreutzwaldi tänaval, Mahtra tänaval, Ümera tänaval, Astangu tänaval, Männiku teel, Vana-Rannamõisa teel, Narva maanteel ja Gonsiori tänaval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles