Linnahalli põleng sai alguse elektrisüsteemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Menetlejad jõudsid täna päeval selgusele, et eile Tallinna linnahallis puhkenud tulekahju sai esialgsetel andmetel alguse elektrisüsteemist.

Linnahalli valvur teatas eile kell 17.54 häirekeskusele, et legendaarses hoones on puhkenud tulekahju. Selgus, et põles linnahallis asunud endine ööklubi Poseidon. Päästjad reageerisid väljakutsele kõrgeima tasemega.

Päästjate saabudes oli põleng endise ööklubi teise korruse abiruumis ning tulekahju tõttu oli suitsu täis kogu hoone. Päästjad panid tulele piiri kella 18.48ks ning sündmus loeti lõppenuks mõni minut pärast kella 20. Tulekahjus keegi viga ei saanud.

Lööklaine tagajärjel on purunenud osa seinast ja aknaklaasid. Kohapeal oli vaatepilt trööstitu: tuule käes õõtsuvad kardinad ja rippuvad juhtmed.
Lööklaine tagajärjel on purunenud osa seinast ja aknaklaasid. Kohapeal oli vaatepilt trööstitu: tuule käes õõtsuvad kardinad ja rippuvad juhtmed. Foto: Sander Ilvest

Mis tühjas hoones tuleõnnetuse põhjustas, selgitab uurimine. Täna keskpäeval läksidki sündmuspaigale päästeameti menetlejad, et asjaga algust teha. 

«Pääste mõistes on mõõtmetelt väga suur Tallinna linnahall keeruline ja nüansirohke kasutuseta hoone. Päästeameti seisukoht kasutuseta hoonete osas on teada, õnneks on teada ka see, et erinevad instantsid on alustamas armastatud halli täielikku renoveerimist,» teatas amet. 

Keskpäeval oli olukorraga tutvumas ka linnahalli nõukogu esimees Meelis Pai. Tema jaoks oli kõige olulisem, et pika ajalooga hoone konstruktsioonid tulekahjus kannatada ei saanud. Pai ütles Postimehele, et selle kinnituse ta ekspertidelt ka sai – konstruktsioonidega on kõik korras. 

Ruumi, kust tulekahju alguse sai, fotograafi ei lastud, sest parajasti olid seal toimetamas menetlejad. Küll aga oli eemalt näha, et ruum oli tules hävinud.

Tulekahju esialgne põhjus selgus kella 14 paiku, kui Päästeamet teatas, et eilne tulekahju sai alguse elektrisüsteemist.

Kohapeal võis näha lööklaine tagajärgi.
Kohapeal võis näha lööklaine tagajärgi. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles