Esimesed hääled anti kell üheksa hommikul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesed valijad läksid hääletama kohe, kui valimisjaoskonna uksed kell üheksa hommikul avati.

Valimispäeva hommik on Tallinnas päikeseline, temperatuur on null kraadi lähedal. Kella üheksa paiku peatub Koidu tänaval, Tallinna humanitaargümnaasiumis asuva valimisjaoskonna nr 30 ees Tänavapuhastuse AS-i auto ning autojuht külvab koolimajja viivale teele paksu kihi graniidisõelmeid. Tegelikult on tee juba niigi korralikult puhastatud, aga kus selle häbi ots, kui mõni valija kodanikukohust täitma minnes libedal tänaval kukkudes trauma saaks.

Esimesena laseb valimissedeli kasti Tiia Miller. Kohe pärast teda hääletab üks meesterahvas, kes ei soovi oma nime avaldada, kuid ei tee saladust oma valimiseelistusest.

«Hääletasin Kaarel Tarandi poolt. Tegelikult oleksin tahtnud Valdur Lahtvee poolt hääletada, aga tema kandideerib teises ringkonnas. Aga Tarand on roheliste nimekirjas esimene ja seetõttu on suurem tõenäosus, et ta riigikokku pääseb,» räägib mees.

Järgmisena väljuvad valimisjaoskonnast Edgar ja Marina. Marina andis oma hääle Keskerakonnale. Edgar, kes elab mujal, oli lihtsalt Marinaga kaasas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles