Galerii ja video: Põhja-Tallinnas põles elumaja lahtise leegiga, üks inimene viidi haiglasse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul puhkes tulekahju Põhja-Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval mahajäetud puumajas, kiirabi toimetas sündmuskohalt ühe inimese haiglasse.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 7.12. Päästjad tõid majast välja kannatada saanud kodutu mehe, kes oli teadvusel. Kannatada saanud mehe sõnul majas rohkem kedagi ei olnud, mis leidis kontrollimisel ka kinnitust, ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjad suutsid hoida ära tule leviku kõrvalasuvatele hoonetele, tulele pandi piir kell 8.46. Kustutustööde ajal oli liiklus Vana-Kalamaja tänava Balti jaama poolsest otsast Vana-Kalamaja ja Kotzebue tänava ristmikuni suletud. Järelkustutustööd kestsid 11.35ni, pärast seda liiklus taastus.

Tulekahju piirkonnas levis põlengu ajal mürgine põlengusuits ning Põhja päästekeskus soovitas sel ajal kõigil piirkonna elanikel hoida aknad suletuna.

Päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul on Tallinnas jäänud mahajäetud maju vähemaks, kuid tänane tulekahju näitab, et probleem pole kadunud

«Päästjad aitasid põlevast majast välja kodutu mehe, kes oli teinud sinna endale omamoodi elamise, mis polnud üheski mõttes tuleohutu. Saadi ka info, et tavaliselt pesitseb seal rohkem inimesi. Iseenesest kurb, siiski on Tallinnas koduta inimestele loodud kasutuseta lobudikest oluliselt paremad tingimused. Kordan klassikat – kasutusteta hooned peavad linnapildist kaduma, need tuleb kas lammutada või renoveerida,» rääkis Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles