Loomaaia veelinnutiikidel käib elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niidu-nõsuhaned Tallinna loomaaias.
Niidu-nõsuhaned Tallinna loomaaias. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaia veelinnutiikidel murrab kevad täie hooga sisse. Vabalt elavad sinikaelpardid peavad territooriumivõitlusi loomaaia partidega, hahad undavad ja teevad pulmatantsu, jääkosklad ja tulipardid laulavad, niidu-nösuhaned kurameerivad.

Kahe raisakotkapaari ja ühe kaljukotkapaari pesadesse kullimäel ilmusid esimesed munad, ulukihooldajad paigutasid need kindluse mõttes inkubaatorisse. Kassikaku emalind lamab juba pesal, kuigi muna veel ei ole.

1. märtsil sündisid kaks tallekest kameruni kääbuskitsedel. Jäneseaasta algul elevandimajas sündinud viis kääbusküüliku poega piiluvad juba areldi pesakastist välja. Elevant Fien aga murdis boksis ringi tuuseldades tüki oma parema võha otsast. Nüüd peab ta ettevaatlik olema ja võhaotsa teravad ääred maha nühkima.

Kõigi meenemüntide kogujate rõõmuks paigaldati OÜ Minix eestvõttel loomaaia troopikamaja eesruumi mündiautomaat, mis sisestatud kaheeurose vastu väljastab elevandi või jääkaru kujutisega hõbedase meenemündi.

Teisipäeval saadeti Tšehhi kolm tagakaspia uriaali. Ohustatud liikide Euroopa Programmi (EEP) raames läksid Tšehhi ka kolm euroopa naaritsat. Reedel asusid Leedu hirvepargi poole teele Tallinna loomaaias eelmisel suvel sündinud viis isast buhhaara hirve ja üks tadžiki markuur ehk keerdsarvkits.

Loomaaia heakorrateenistuse töötajad alustasid vanade veelinnutiikide ala korrastamisega.
Täna alustati loomaaia kassas piletimüüki mais loomaaias toimuvale Orientfestivalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles