Pillak: laste ujumise algõppe toetamist tuleb jätakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumine. Foto on illustratiivne.
Ujumine. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak on nördinud linna otsuse üle lasteaialaste ujumise algõpet enam mitte toetada ning leiab, et see otsus tuleb ümber vaadata.

Tema sõnul tuleb järgmisel dekaadil hakata seetõttu tegelema selle otsuse tagajärgedega, kuigi praegu võiks tegeleda harjumuse kasvatamise ja ennetusega. «Kui lastele ujumist õpetada juba lasteaiast, hoiaksime ära ujumisoskuse puudumisest tulenevad õnnetused. Oluline on tegeleda ennetusega juba varases staadiumis,» selgitas Pillak.

«Mida varem me lapsi sporti tegema õpetame, seda kindlamalt neil see harjumus juurdub. 10 aasta pärast ei peaks me muretsema, et miks meie lapsed on ülekaalulised, kehva tervisega ja liiguvad vähe. Et seda kõike ei juhtuks, tuleks alustada lasteaiast,» kommenteeris Pillak. Ta lisas, et linna otsus on vaid enda rahakotti vaatav ja mitte lastele mõtlev. 

Fraktsiooni aseesimees toonitas, et linn peaks mõtlema laste peale, mitte eelseisvate valimiste peale. «Selle raha eraldamine lasteaedadele on oluline nii lastele, lapsevanematele, lasteaedadele tervikuna kui ka Eesti tulevikule. See ei ole koht, kus nina krimpsutada ning öelda, et aga kõigist nendest lastest ei saa ju tulevikus tippsportlasi. Iga laps on seda võimalust ja raha väärt, » ütles Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles