Tallinn investeerib tänavu ühistransporti, teedesse ja haridusse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti ringi asemele on plaanis rajada viadukti ja jalakäijate tunnelitega turboristmik.
Haabersti ringi asemele on plaanis rajada viadukti ja jalakäijate tunnelitega turboristmik. Foto: K-Projekt

Linna teedevõrgu arendamisse panustab linn alanud aastal kokku ligi 60 miljonit eurot, sellest investeeringutena ligi 52 miljonit eurot ja hooldusremondina kaheksa miljonit, selgub tegevlinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolikogus esitatud arupärimisele.

«Välisrahastuse toel teostatakse mitu mahukat teedeehitust – Haabersti ristmiku, Reidi tee ja Gonsiori tänava, samuti mitme kergliiklustee ehitus- Välisrahastuse abiga teostatavaid teede ja tänavate rekonstrueerimisprojekte on järgmise aasta eelarves kokku mahus 25 miljonit eurot. Välisrahastuseta teede osakaal on peaaegu samas suuruses, ligi 20 miljonit eurot (näiteks Vabaõhukooli tee rekonstrueerimine ja kõnnitee rajamine, Vesivärava tänava ja Suur-Sõjamäe tänava rekonstrueerimine, Nõmme keskuse ristmiku rekonstrueerimine, Kadaka tee kapitaalremont jne), sealhulgas sisekvartaalsetele teedele eraldatakse remonttöödeks viis miljonit eurot,» vastas Aas IRLi fraktsiooni liikme Kaido Kuke arupärimisele.

Tallinna Linnatranspordi ASile on Aasa sõnul 2017. aasta eelarves ette nähtud sihtotstarbelist investeerimistoetust kokku summas 29 miljonit eurot. Selle abil soetatakse 50 uut bussi, rekonstrueeritakse kümme trammi ja linnapilti tuuakse retrotrammid. Lõpetatakse trammitee ehitus lennujaamani ja Kopli suunalise trammitee rekonstrueerimine. Samuti lõpetatakse Kopli depoo rekonstrueerimine ja jätkatakse ühistranspordipeatustesse infotabloode paigaldamist.

Haridusvaldkonna investeeringuteks on Aasa sõnul kavandatud 30 miljonit eurot. «Renoveeritakse koolihooned Läänemere tee 31 ja Vana-Kalamaja 9 ning teostatakse Pääsküla gümnaasiumi tervikrenoveerimine. Alustatakse Prantsuse lütseumi võimlahoone ehituse ettevalmistustöödega. Samuti on kavas rekonstrueerida Pihlaka tn 10 hoone, kus avatakse lasteaia Kraavikõll sõimemaja ning ka Koidula 23 hoone rekonstrueeritakse lasteaiaks. Kakumäel Veerise tänaval valmib uus lasteaed ning alustatakse Pirita-Kose lasteaia juurdeehitusega. Punane tn 69 endises koolihoones avatakse Tondiraba huvikool ning huvikeskus Kullo saab juurde kontserdisaali. Remonditakse ka Karepa noortelaagri hooned,» loetles Aas.

Ta lisas, et lõpule jõuab Kalevi spordihalli rekonstrueerimine ja valmib Sõle spordikeskus, alustatakse spordiväljakute rajamist M. Härma 14 ning jätkatakse spordiparkide (street workout) rajamist.

Lõpule jõuab Tallinna Loomaaia polaariumi jääkarude ekspositsiooni ehitus, alustatakse Mustamäe kultuurikeskuse Kaja rekonstrueerimisega ja Mustamäe kiriku rajamisega. Kavas on veel Linnateatri Hobuveski ja Tallinna filharmoonia Mustpeade maja rekonstrueerimistööd ning lauluväljaku ehitiste renoveerimine.

Valmib Nõmme Maja – endisse koolimajja saavad ruumid puuetega inimeste päevakeskus, Nõmme linnaosavalitsus ning Nõmme huviringid ja muud teenusepakkujad kolmandast sektorist. Pärast linnahalli projekteerimise lähteülesande koostamist kuulutatakse välja projekteerimishange, milleks on eelarves vajalikud vahendid olemas.

Ette on nähtud vahendid päevakeskuse Käo ja tugikeskuse Juks remondiks, Haabersti ja Põhja-Tallinna sotsiaalkeskuste renoveerimiseks. Jätkatakse ühiselamutüüpi hoonete renoveerimisega Paljassaare teel ja Sõpruse puiesteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles