Pargipuu riputati täis Savisaare helkureid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevavalges jäid puu otsa riputatud helkurid paljudel möödujatel märkamata, õhtuhämaruses võivad need üsna huvitavat vaatepilti pakkuda.
Päevavalges jäid puu otsa riputatud helkurid paljudel möödujatel märkamata, õhtuhämaruses võivad need üsna huvitavat vaatepilti pakkuda. Foto: Liis Treimann

Täna lõuna ajal teatas valvas linnakodanik Postimehele, et Tammsaare pargis on üks puu täis riputatud helkureid, mis kutsuvad üles valima Edgar Savisaart.


Ühe pargis kasvava puu okstele oli tõepoolest riputatud umbes sada helkurit. Osa helkureid vedeles ka puu all lumel. Plastmassist helkuritel oli roheline kiri: «Vali! Edgar Savisaar nr 609».

Mitu inimest olid teatanud ehitud puust ka politseile, kuid politseinikud leidsid pärast asjaolude kontrollimist, et helkurite näol ei ole tegemist poliitilise välireklaamiga, mis on praegu keelatud.

«Politseinikud käisid sündmuskohal ning kontrollisid laekunud infot. Helkurid ei ole tajutavad poliitilise välireklaamina, küll aga võib antud olukorras olla tegemist heakorra eeskirjade rikkumisega. Politsei edastas teabe munitsipaalpolitseile, kes peaks tegema otsuse menetluse alustamise ja võimaliku rikkumise lõpetamise ehk puu otsast helkurite ärakoristamise kohta,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles