Politsei nõuab Maxima poodidele alkoholikeeldu

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei tegi Tallinna linnavalisusele ettepaneku võtta OÜ-lt Maxima Eesti  ära alkoholimüügi luba, sest ettevõtte Mustamäel endises Sääse keskuses asuvas poes müüdi 16-aastasele poisile neli pudelit õlut.

 

«Oleme seisukohal, et selline tegevus soodustab alalealiste poolt alkoholi tarvitamist Tallinna linnas,» märkis Põhja politseiprefekt linnavalitsusele saadetud esildises, milles tehakse ettepanek kaaluda OÜ Maxima Eesti  alkohoolse jaemüügi märke kustutamist.

Maximal on Tallinnas ühtekokku 14 kauplust. Õlle müümine alaealisele Mustamäel asuvas poes leidis aset 30. juulil ning praeguseks on politsei karistanud ka õlut müünud töötajat.

«Tegu on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga,» märkis Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid. «Maxima on teinud kõik selleks, et sellist probleemi oma kauplustes vältida, oleme alaealisele alkoholi müüki pidanud alati väga suureks ohuks ning püüdnud seda ennetada.»

Erilaiu sõnul on kõik Maxima müüjad teadlikud alkoholi jaemüügi korrast ning kinnitanud oma iskiklikku vastutust ka allkirjaga. Samuti ilmub tema kinnitusel kõikides Maxima kauplustes kassaaparaadile hoiatussõnum, et müüja veenduks alkoholi osta soovivate inimeste õiguses sellele ning küsiks kahtluste korral alati dokumenti.

«Kõike ja kõiki pole siiski võimalik alati jälgida ning paraku otsustab, kas alkoholi müüa või mitte, lõpuks konkreetne kassiir, kes antud juhul tegi valearvestuse ja sai selle eest ka väärteomenetluse korras juba augustis karistada,» lausus Erilaid. «Samuti lahkus ta Maxima ketist töölt.»

Erilaid märkis, et jaeketi karistamine alkoholimüügi loa võtmisega oleks ehk tõesti põhjendatud, kui kauplus ei oleks midagi ette võtnud selliste väärtegude ärahoidmiseks. Maxima puhul ei ole see aga kindlasti nii, lisas ta.

Erilaiu sõnul külastab Maxima kauplusi iga päev üle 100 000 kliendi. Omalt poolt teeme kindlasti ka edspidi kõik, et sellise probleemi tekkimise võimalust minimaliseerida, tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles