Tallinn valmistub Kultuurikatla ehituslepingu sõlmimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuna Tallinna Kultuurikatla ehitushanke kohtuvaidluse võitis Tallinna linnavalitsus, annab see linnale võimaluse ehituslepingu sõlmimiseks.

Riigikohus ei võtnud 22. veebruaril langetatud otsusega menetlusse ehitusfirma Rand & Tuulbergi kassatsioonkaebust vaidluses, milles firma vaidlustas Tallinna kultuuriväärtuste ameti otsuse valida Kultuurikatla ehitushanke võitjaks ühispakkumise teinud Estconde-E ja Fund Ehituse. Esimese astme kohtus jäi õigus ehitusfirmale, teises astmes kultuuriväärtuste ametile.

Samas peab linn ehituslepingu sõlmima siiski Rand & Tuulbergi ja selle partneri Astlandaga, kuna Estconde-E-l tekkis hankemenetluse ajal maksuvõlg ja Tallinna kultuuriväärtuste amet pidi Estconde-E ja Fund Ehituse pakkumise hankelt kõrvaldama.

Ehituslepingu ettevalmistamist kinnitas BNSile Tallinna kultuuriväärtuste ameti peaspetsialist Tarmo Tähepõld.

Varasema info kohaselt pakkusid Rand & Tuulebrg ja Astlanda Kultuurikatla uuendamise maksumuseks 247,5 miljonit krooni ilma käibemaksuta. Fund Ehituse ja Estconde-E pakkumise suurus oli 239,1 miljonit krooni.

Kultuurikatla ehitustööd on vaidluste tõttu kuude kaupa veninud ja seetõttu tuleb teise kohta kolida mitu Kultuurikatlas toimuma pidanud kultuuripealinna Tallinn 2011 üritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles