Linnal pole tööbörsile kutsutud töötute palkamiseks veel raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari algul võeti tööbörsil vastu inimeste tööavaldusi, raha nende palkamiseks saabub alles aprillis.
Veebruari algul võeti tööbörsil vastu inimeste tööavaldusi, raha nende palkamiseks saabub alles aprillis. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus korraldas suure reklaamikampaaniaga 8. veebruaril tööbörsi, ehkki raha töötute palkamiseks eraldatakse alles esimese lisaeelarvega, mis valmib ilmselt märtsi lõpus.

«Meie asutus osales tööbörsil, kogusime ankeete, valisime välja head kandidaadid sotsiaalsetele töökohtadele. Nüüd kui tahtsime töölepinguid sõlmida, teatas linn, et raha selleks pole ja tuleb alles lisaeelarvega, tõenäoliselt aprillis,» rääkis Postimehele nördinud linnaametnik, kes ei soovinud avaldada enda ega asutuse nime.

«See on täielik inimeste lollitamine! Meil on nii piinlik, leidsime toredad ja asjalikud inimesed, aga nüüd tuleb öelda, et ei tea, millal tööle saavad,» oli ametnik pettunud. «Samuti ei saa me enne lisaeelarve kinnitamist öelda, kas saame nendega sõlmida 6- või 12-kuulised töölepingud.»Tema teada on samas seisus teisedki linnaasutused, kes sotsiaalseid töökohti töötutele pakuvad.

90 protsenti rahast lisaeelarvega

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson tõdes, et enamik tänavu sotsiaalseteks töökohtadeks ette nähtud raha eraldatakse alles lisaeelarvega. Tema sõnul on linna teise abipaketiga kavandatud sotsiaalsete töökohtade loomiseks eraldada kokku 2,8 miljonit eurot.

«2,5 miljonit eurot eraldatakse täiendavalt märtsikuus ning seejärel saab tööle vormistada veel ca 300 töötut,» lausus Jürgenson.

Praeguseks on tööpakkujatele eraldatud üle 377 000 euro. 25. veebruari seisuga oli aasta algusest alates rakendust leidnud 290 töötut, kellega on sõlmitud kuni 1-aastase tähtajaga lepingud.

«Praegusel momendil tegeletakse tööbörsil avalduse esitanud inimeste komplekteerimisega ametikohtadele ja tööle vormistatakse nad jooksvalt,» sõnas Jürgenson. «Tööpakkujatel on hetkel menetluses kokku 1170 taotlusankeeti, neist umbes 400 on tulnud Tallinna tööbüroost ja ülejäänud tööbörsilt,» lisas ettevõtlusameti juht.

Sotsiaalseid töökohti pakuvad kokku 20 ettevõtet ja asutust: 8 linnaosa, 2 ühistranspordiettevõtet, 3 kommunaalasutust ja 7 sotsiaalasutust.

Näiteks Tallinna Autobussikoondisele laekus tööbörsil 188 ankeeti, kuid osa neist anti edasi linnale, sest neile oli märgitud soov töötada linna heakorra valdkonnas.

«Tööbörsile järgnenud kuu jooksul oleme nüüd nende ankeetidega jõudumööda tegelenud, võtame kõigiga ükshaaval ühendust, viime läbi töövestlusi ning selgitame välja inimesed, kes osutuvad meie hinnangul reisisaatja tööks sobilikeks. Praegu käib veel töövestlustele kustumise protsess ja enne kui see saab läbi tehtud, ei alustata töölepingute sõlmimist,» kirjeldas TAKi pressiesindaja Sirje Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles