Kuku: Tallinn hakkab taksomaffiaga võitlema

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaar lubas Kuku raadio saates «Linnatund», et linn võtab taksomaffiaga võitlemise käsile.

Savisaar ütles, et ehkki igasugune maffiategevus on eelkõige politsei küsimus ja linn peab olema ettevaatlik, et seadustega mitte vastuollu minna, ei taha ta probleemi kuidagi pehmendada.

Linnapea hinnangul oli telesaates «Pealtnägija» kajastatud lõik täiesti asjakohane ja professionaalselt tehtud.

«Viimastel päevadel on mul olnud rida nõupidamisi taksojuhtidega, Põhja politseiprefekti Elmar Vaheri ja tema kolleegidega, abilinnapea Jaanus Mutli ja Taavi Aasaga», kinnitas Savisaar. Tema sõnul on arutatud näiteks võimalust kehtestada taksodele fikseeritud hinnad nagu Helsingis.

Savisaar ei pea põhjendatuks vastuseisu, et turumajanduses peaksid hinnad olema vabad. «Kui meil ühistranspordis on fikseeritud hinnad, siis miks ei peaks taksodes seda olema?», küsis Savisaar.

Linnapea sõnul oleks vajalik ka taksolitsentside revideerimine ja kontrollimine, sest praegu on linnas 2600 või enamgi taksojuhti ja seda on Savisaare hinnangul ilmselgelt palju. Ta tõi võrdluseks taas Helsingi, kus taksolubade arv on piiratud.

Kolmas küsimus, mille kallal praegu linnajuhid töötavad, on taksopeatuste taastamine vanalinnas. «Minu arvates see, et taksopeatused seal ära kaotati, ennast õigustanud ei ole. Pigem vastupidi - see ongi andnud vabad käed niinimetatud taksomaffiale», leidis Savisaar.

Veel plaanib linn vaadata läbi hotellide suhted taksofirmadega ja vajadusel sõlmida lepingud. Savisaar tõi näiteks, et Tallinki hotelli juures võiks Tallinki enda taksodel olla teatud võimalused.

Linnapea sõnul võiks taksoveo kontrollimsega hakata tegelema munitsipaalpolitsei. «Kui praegu tegeleb selle küsimusega linna transpordi osakond, ma ei välista, et me moodustame munitsipaalpolitsei juurde taksoveo kontrollosakonna,» lisas ta. «Sellisel juhul oleks tegemist korraliku suurema osakonnaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles