Tallinna volikogu istungite stenogrammid jõuavad internetti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Toomas Huik.

Linnavolikogu istungite stenografeerimissüsteem on tööle hakanud ning tänavuse esimese istungi stenogramm internetti üles pandud.


Volikogu pressinõunik Ester Šank selgitas, et stenogrammid valmivad kahenädalase intervalliga ehk eelmise istungi stenogramm saab järgmise istungi ajaks ehk kahe nädalaga volikogu kodulehel kõigile huvilistele kättesaadavaks.

«Meie praktika on selline, et umbes kahe päevaga kirjutatakse tekst lindi pealt ära ja siis saavad kõik kõnelejad oma jutu üle vaadata. Kui keegi tahab mingeid täpsustusi teha, siis see on võimalik, aga jutu mõtet muuta muidugi ei tohi,» ütles Šank.

Nii ongi praegu võimalik lugeda 27. jaanuari istungi stenogrammi. See valmis Šanki kinnitusel 10.veebruariks ehk järgmise istungi toimumise ajaks. 10. veebruari istungi stenogramm aga jõuab internetti 10. märtsiks, kui toimub tänavune kolmas volikogu istung.

Praegu on volikogu varasematel istungitel räägitu ja otsustatuga võimalik tutvuda Tallinna kodulehel olevate audio- ja videosalvestuste kaudu. Istungite videosalvestiste arhiiv algab 2007. aasta algusest, audiosalvestised on olemas alates 2001. aasta algusest.

Paralleelselt praeguste istungite stenografeerimisega tegelevad volikogu töötajad ka varasemate aastate istungitega. «Aasta lõpuks peavad olema valmis selle aasta istungite stenogrammid pluss ühe varasema aasta omad. Sel aastal kirjutatakse valmis 2010. aasta istungite tekstid, järgmisel aastal 2009. aasta omad jne,» rääkis Šank.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles