Galerii: punklegend Velikije Luki andis välja vinüülplaadi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Plaadifirma Mumm Records andis välja Eesti punklegendi Velikije Luki 28 aastat tagasi ilmunud kasseti «Jõuluks koju» vinüülplaadi versiooni, ansambel jagas täna pärastlõunal Tallinnas Moskva kohvikus soovijatele plaatidele autogramme.

Ansambli solisti Ivo Uukkivi sõnul pole Velikije Luki kunagi eriline stuudiobänd olnud ja ka neid kontserte, mis perfektselt välja tulid, oli vähe, kui üldse. «See-eest on meeles meeletus, ekstaas ja möll, mis meie mängudega kaasas käis,» rääkis Uukkivi.

Plaadifirma Mumm Records juhataja Marko Mumm meenutas, et 1988 aastal ilmunud Velikije Luki kassett «Jõuluks koju» on meelde jäänud just sellepärast, et oli üks esimesi punkkassette, mis sellel ajal ilmus.

«Siiani olengi üritanud välja anda vinüülidel just 1990ndate alguse bände, mida ise ka tollel ajal kuulasin nagu Vennaskond või Metro Luminal. Velikije Luki vinüül «Jõuluks koju» oli loogiline jätk,» ütles Mumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles