Munitsipaalpolitsei juht lahkus ametist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart.
Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart. Foto: Jörgen Norkroos/Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus vabastas tänasel istungil ametist munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saarti (66).

«Saart vabastati ametist tema enese avalduse alusel. Kuni uue juhataja ametisse nimetamiseni täidab ameti juhataja ülesandeid juhataja asetäitja Aivar Toompere,» ütles Tallinna meediadirektor Ain Saarna.

Ligi neli aastat ametis olnud Saart ei soovinud lahkumise põhjust täpsemalt kommenteerida, kuid tunnistas, et ta oli lahkumismõtteid mõlgutanud juba mõnda aega. «Ah et mis edasi? Eks ma puhkan. Ma pole juba tükk aega puhanud. Vaatan ringi ja eks siis näis, mis elu toob,» rääkis ta Postimehele, lisades, et eks tal ole ka juba piisavalt vanust ja otseselt kiiret kuhugi pole.

Töölt lahkub ta hea tundega. «Seda ma julgen küll öelda, et tehtud on kõike seda, mida vajalikuks pidasime. Lähen puhta südame ja rahuliku tundega.»

Kõige rohkem uhkust tunneb ta muudatuse üle, mis puudutab haldusmenetluse põhimõtete rakendamist õigusrikkumiste puhul. «See tähendab seda, et mupo enam ei karista, vaid suunab või muudab inimese käitumist, et me ei pane teda enam karistusregistrisse,» selgitas ta.

Nimelt kuulub 2015. aastast mupo pädevusse rikkumise korral koostada ka ettekirjutusi. Viimase eesmärk ei ole ameti kinnitusel karistamine, vaid tähelepanu juhtimine eeskirja või seaduse rikkumisele. Ettekirjutuse saanud inimene võib pääseda üldse sanktsioonideta, kui ta täidab ettekirjutuse õigeks ajaks. Teda ei kanta ka karistusregistrisse, nagu seaduserikkumise või väärteo puhul.

Saart tõdes, et palju olulisi asju jäi ka pooleli ja uue juhi tööpõld saab olema lai. Kas uueks juhatajaks võib saada praegu juhataja ülesandeid täitev juhataja asetäitja Aivar Toompere, seda Saart ei tea ega saaks ka öelda, sest vastavalt seadusele kuulutatakse uue juhi leidmiseks avalik konkurss.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles