Kurikamõrvas süüdistatav tunnistas sünoptiku tapmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk kohtus.
Vjatšeslav Bajuk kohtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus alanud kohtuistungil võttis Vjatšeslav Bajuk omaks 2009. aasta sügisel Tallinnas Snelli tiigi ääres sünoptik Krista Odakivi tapmise, kuid eitas süüd mitmes teises talle omistatavas kuriteos.

Bajuk tunnistas end süüdi EMHI sünoptiku Krista Odakivi tapmises. Ta tõdes, et see naine tõepoolest tema löökide kätte suri. Samas polnud ta nõus väitega, et tappis naise tahtlikult piinaval viisil.

Samuti võttis mees omaks talle süüks pandavas purjuspäi autojuhtimises.

Küll aga ei võtnud Bajuk istungil omaks süüdistust talle võõra naise vägistamise katses, samuti mitte Patkuli trepil toimunud peksmist, mis toimus kohe pärast Odakivi kurikaga peksmist.

Kohtuistung jätkus kannatanute ülekuulamisega, mis on kinnine.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Bajukki mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja joobes juhtimises. Süüdistuse järgi ründas Bajuk 2009. aasta 23. novembril kella 7-8 ajal Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga. Üks kannatanutest, EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles