Põhja-Tallinna vanem: Kesklinna väited piiritülis on naljakad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Kesklinna valitsus jätkab piiritüli ning linnahalli ja Kultuurikatla endale taotlemist üha naljakamate argumentidega, märkis Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

«Kultuurikatla puhul ma ei saa üldse aru, kuidas võib sellise mõtte peale tulla. Kultuurikatlaga seostuvad minu jaoks loovtööstus ja loomeettevõtted, mis seal tegutsevad. Kesklinnaga seostuvad paljudele pigem stripiklubid ja poed, kus müüakse merevaiku. Eks mõlemad ole teatud mõttes ekspordisuunitlusega ärid,» arutles Kaljulaid sotsiaalmeedias.

«Nali naljaks. Tunnistagem, et oma sisult ja vaimult sobib Kultuurikatel paremini ikkagi Põhja-Tallinna, millest on saanud Tallinna loomemajanduse ja uue kultuurielu keskpunkt. Linnahall moodustab väga loogilise alguspunkti mereäärsele linnaruumile, mis kulgeb sellest edasi läbi Kalaranna, mööda Patareist, Lennusadamast ja Noblessneri sadamani. Sama ala, mida praegu markeerib beetapromenaad ja kuhu kunagi tuleb pärispromenaad,» jätkas Kaljulaid.

Tema sõnul on ta kindel, et kui kesklinna elanikelt küsida, siis eelistaksid nad, et linnaosa juhid keskenduks heakorra ja sotsiaalhoolekande küsimustele, selle asemel, et unistada linna kaardi ümber joonistamisest ja uute territooriumide vallutamisest. «Mõistagi oleme huvitatud koostööst ja heanaaberlikest suhetest. Kesklinna valitsuse ja mitmete teiste linna ametite ning linnavalitsusega koostöös tuleb lähitulevikus lahendada mitmed väga olulised küsimused piirkonnas, mis jääb Kesklinna ja Põhja-Tallinna piirialadele - Skoone bastioni ümbrus, Balti jaama väljak, piirkonna liikluskorraldus ja nii edasi. Nii et mida kiiremini Kesklinn sellest uitmõttest lahti laseb, seda sujuvamalt saame oluliste teemadega edasi minna,» märkis Kaljulaid.

Kesklinna halduskogu pöördus möödunud nädalal kolmapäeval linnavalitsuse poole ettepanekuga muuta Kesklinna linnaosa piire selliselt, et praegu Põhja-Tallinnas asuvad linnahall, kultuurikatel ja kavandatav uus linna raehoone jääksid Kesklinna linnaosa piiridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles