Haabneeme kooli juurdeehitus valmib järgmiseks sügiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabneeme kooli juurdeehituse eskiis.
Haabneeme kooli juurdeehituse eskiis. Foto: Viimsi vallavalitsus

Viimsi kuulutas valla kasvava elanike arvu ja lähiaastate täiendavate koolikohtade vajadusega seoses välja Haabneeme kooli juurdeehituse hanke.

Ehitatav kolmekordne juurdeehitus valmib 2017. aasta sügiseks, juurdeehituse ehituslik maht on tuhat ruutmeetrit. Viimsi abivallavanema Jan Trei sõnul saavad lapsed moodsa ja kaasaegse õpikeskkonna. «Täna õpib Haabneeme koolis juba 453 õpilast. Juurdeehitus loob valda juurde 144 koolikohta, mis aitab leevendada vajadust õppekohtade järele Viimsi keskuse piirkonnas,» ütles Trei.

«Ühtlasi võimaldab juurdeehitus Haabneeme koolis õppetööd hakata läbi viima kolmes kooliastmes, 6-klassilisest Haabneeme koolist saab 9-klassilise III õppeastmega täistsükli põhikool,» selgitas Trei.

Ta lisas, et juurdeehitusega korrastab ja laiendab Viimsi oma haridusvõrku, vastavalt 2016. aasta lõpus kinnitatud valla haridusvõrgu arengukavale.

«Haabneeme kooli juurdeehitusse on kavandatud kaks koduklassi, neli täismõõdus aineklassi, üks väiksem keeleklass ja keemialabor ning tööõpetusklassid puidu- ja metallitehnoloogiate, kodunduse ja käsitöö õpetamiseks. Loodusainete klassi lisandumine parandab kindlasti ka huvihariduse kvaliteeti Haabneeme koolis. Lisaks on kavandatud õpperuume teenindavad puhke- ja sanitaarruumid,» ütles Trei.

Haabneeme kooli juurdeehitus rajatakse Randvere tee 18 asuvale krundile, kus 2009. aastal valmis Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi Haabneeme kooli õppehoone. Juurdeehitus on kavandatud toimiva kooli arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski olemasolevast koolihoonest selgelt eraldatud, kuid toimiva kooliga ühenduses teisel ja kolmandal korrusel olemasolevat koridori jätkava puhkeruumi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles