Avariirohkeim ristmik on Haabersti ring

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti ring ja Paldiski maantee
Haabersti ring ja Paldiski maantee Foto: Toomas Huik.

Kõige avariirohkem ristmik Tallinnas on Haabersti ring, kus juhtus mullu 152 avariid. Seal toimunud avariide tõttu tuli kindlustusseltsidel hüvitada üle 2,4 miljoni krooni.

Peaaegu sama palju õnnetusi juhtus ka Ülemiste ristmikul (134 liiklusõnnetust), selgus Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kokkuvõttest.

«Kui aasta algul vaatasime, et sinna ehitatud viadukt võib anda suhteliselt olulist kindlustusjuhtumite arvu langust, siis aasta lõpuks näeme, et langus väga suur ei olnudki – ka ülejäänud ristmikel avariide arv langes, seetõttu Ülemiste nii väga positiivselt enam silma ei paistagi,» tõdes LKFi kahjuennetuse valdkonna juht Erik Ernits.

Tema hinnangul võib varem avariide poolest Haabersti ringiga suhteliselt võrdsena püsinud Ülemiste ristmiku mullune edumaa olla saavutatud just tänu sellele viaduktile, mis ohtlikke olukordi vähendas.

Kolmandale kohale jäi Taksopargi ristmik, kus juhtus mullu 90 liiklusõnnetust.

Ka 2009. aastal oli kolm kõige ohtlikumat ristmikku need kolm.

Palju avariisid juhtus veel Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee ristmikul, Paldiski maantee ja Mustamäe tee ristis, Sikupilli ristis, Akadeemia tee ringristmikul, Tammsaare tee ja Tondi tänava ristil, Narva maantee ja Jõe tänava ning Tartu maantee ja Liivalaia tänava ristmikel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles