Nõmme põhikool sai legendaarse õpetaja mälestuseks lauatenniselaua

Aarne Seppel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Nõmme Põhikoolis avati lauatenniselaud, millega mälestatakse tänavu kevadel lahkunud õpetajat ja treenerit Katrin Marksi (1957-2016). 

Idee rajada varalahkunud õpetaja mälestuseks lauatenniselaud tuli Nõmme Põhikoolist, teostamisel aitasid kaasa vilistlased, lapsevanemad ja linnaosavalitsus.

Marks tuli Nõmme Põhikooli 1990. aastal, koolis töötas ta kehalise kasvatuse õpetaja ja lauatenniseringi treenerina. Tema õpilaste hulgas on mitmeid edukaid mängijaid. Marks pidas oluliseks, et sport jõuaks kõikide lasteni, ta tõi spordi juurde palju noori, korraldas koolidevahelisi võistluseid ja pereüritusi. Ta viis Nõmme Põhikooli võistkonna isegi Itaaliasse koolinoorte maailmameistrivõistlustele.

Koolipere kinnitusel oli Katrin Marks õpetajana ja klassijuhatajana  alati hooliv ja mõistev, toreda huumorimeele ja positiivse hoiakuga. Endised õpilased meenutavad Katrinit suure soojusega.

Marks võitis lauatennises Eesti individuaalsetelt meistrivõistlustelt kokku 53 medalit (neist 16 kulda). Esindas Eesti koondist 1974-1996

1998. aastal saavutas veteranide  MM-võistlustel naiskonnaga kuldmedali ja paarismängus pronksi. Nõmme Põhikooli õpetajatest ainuke maailmameister.

1996. aastal avas Nõmme Spordiklubis  lauatennise osakonna. Tõi sportima palju lapsi, mitmed tema õpilased on tulnud Eesti meistriks ja esindanud Eesti koondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles