Robotkontrolör Parkats kontrollib parkimist nüüd ka Tallinna tänavatel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Reporter» / Kanal 2

AS Ühisteenused tõi Tallinna tänavatele ka teise automaatse parkimiskontrolli masina nimega Parkats.

Seni vaid eraparklaid kontrollivale autole lisandus nüüd Tallinna tänavatel linnaparkimist kontrolliv sõiduk. Tööpõhimõte on Parkatsil lihtne. Parkimiskorraldaja istub autos ja sõidab mööda tänavat. Auto katusel olevad kaamerad loevad numbrimärke ja autosse paigaldatud tarkvara abil tuvastatakse, kas sellise numbrimärgiga autol on parkimisluba olemas või mitte. Kaamerad suudavad numbrimärke lugeda nii varavalges kui õhtupimedas. Ja kui mingil põhjusel pole numbrimärk arvuti poolt loetav, siis teeb töö ära Parkatsit juhtiv inimene.

«Kui testisime robotkontrolöri vanalinnas Müürivahe tänaval, siis kulus Parkatsil 30 auto kontrollimiseks minut, aga inimene teeb selle töö ära umbes 15 minutiga,» selgitas Ühisteenuste parklate müügi- ja linnaparkimise juht Martin Tubalkain.

«Parkats on oluliselt tõstnud parkimiskontrollide efektiivsust. Tallinnas kasutamise kogemus näitab, et masinaga teeb ära ligikaudu nelja parkimiskorraldaja töö,» lisas Tubalkain.

Kuna uute parkimiskorraldajate leidmine on üpriski keeruline, siis aitab selline masin ka töökäte puudust leevendada.

Parkimiskorraldajatele Parkats meeldib, sest see aitab tööd teha palju mugavamalt ja kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles