Sossi mäele kavandatakse kuni 14-korruselisi kortermaju

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sossi mägi.
Sossi mägi. Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Tartu mnt 84 kinnistu ja Tartu mnt 84d kinnistu detailplaneeringu koostamise, mille eesmärk on muuta praegu vähekasutatav maa-ala atraktiivseks elu- ja ärihoonetega piirkonnaks.

Kesklinnas Peterburi tee ja Tartu maantee ristumiskoha naabruses, kunagise tselluloosi- ja paberivabriku territooriumil asuva planeeritava maa-ala suurus on 0,52 hektarit. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus alale kuni 45 meetri kõrguste, kuni 14 maapealse ja kuni kahe maa-aluse korrusega äriruumidega elamute rajamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Detailplaneeringu algatamise ettepaneku esitas Osaühingu Balti Intermed. Tartu mnt 84 krundi lõunapoolsesse osasse planeeritakse kuni 14 maapealse korrusega hoone ning kirdeosasse jalakäijate väljak. Tartu mnt 84d läänepoolsele osale kavandatakse eraldiseisev kuni 8 maapealse korrusega hoone ja idapoolsele osale kuni 14 maapealse korrusega hoone.  Mõlemale hoonele planeeritakse kuni 2 maa-alust korrust. Hoonete kõrgus on kooskõlas teiste ümberkaudsete kavandatavate hoonetega.

Linnaplaneerimise ameti tellimusel valmis 2008. aastal Sossi mäe struktuurplaan, mis sisaldab piirkonna linnaehituslikku visiooni. Eesmärk on kujundada Sossi mäele tiheda linnaliku struktuuriga vaheldusrikas keskkond, mille moodustavad erineva kõrgusega hooned koos olemasolevate mälestistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles