Tallinna juhid korraldasid enda kiitmiseks pressikonverentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Linnapea Edgar Savisaar on tõeliselt uhke, et Tallinn tegi tänavu juba teise positiivse lisaeelarve, samal ajal kui riik otsis eelarveaukude täitmiseks pingeliselt lisaraha.


Eile üllatuslikult Lasnamäel bussifirma Sebe angaaris toimunud linnavalitsuse pressikonverentsil Savisaar lausa säras. Tal oli võimalus arvukatele ajakirjanikele rõhutada, et linnavalitsus hoiab jätkuvalt jalad tugevalt maas ning arvestab nii Eesti kui kogu maailma majanduses toimuvaga.


Bussiangaaris toimus pressikonverents aga sellepärast, et Savisaare sütitava kõne järel avati samas pidulikult Lasnamäe tööstuspargi teine järk.


«Olime riigist ettevaatlikumad,» kinnitas linnapea. «Ütlesin juba eelmisel sügisel, et riigieelarve on üle paisutatud ning valitsus blufib. Meie teeme aga tänavu juba teise positiivse lisaeelarve, millega linna tänavune kogueelarve kasvas ligi 60 miljoni krooni võrra ning ulatub 7,84 miljardini.»


Savisaare sõnul kasvab eelarve kõige rohkem ehk 22 miljoni krooni võrra tulumaksu, reklaamimaksu ja muude maksude arvelt.


Lisanduvatest kuludest rääkides märkis linnapea, et ligi kolmandiku ehk 17,9 miljonit krooni neist moodustavad eraldised ühisveevärgi ja kanalisatsiooni väljaehitamiseks, mida nõuab linnalt Euroopa Liit.


Ühisveondusele 14,5 miljoni lisakrooni eraldamine on eelkõige seotud bussi- ja trollijuhtide palgakasvu ning kütusehindade tõusuga. Ka linna kultuurisündmused said raha juurde.


«Investeeringute koha pealt tahaksin aga eriti tähelepanu juhtida Tallinna loomaaia lumeleopardi ekspositsiooni ehitusele,» rõhutas Savisaar. «Kahjuks vähendas kultuuriministeerium ootamatult linnaga sõlmitud lepingus riigipoolset rahastamist 2,5 miljoni krooni võrra. Seetõttu pidigi linn oma osa samapalju suurendama.»


Veel ühe olulise investeeringuna nimetas linnapea 3,3 miljonit krooni fooride paigaldamiseks Tallinnas.


Linna transpordiameti liiklusteenistuse juht Mati Songisepp selgitas, et Vana-Pääsküla bussipeatuse juurde paigaldatakse jalakäijate foor ning veel kaks foori. Tööd läksid kavandatust ligi kaks miljonit krooni kallimaks. Songisepp lisas, et lisaeelarve abil saab ehk korda teha ka Viljandi maantee ja Valdeku tänava ristmiku.


Eile saatis linnavalitsus 59 miljoni krooni suuruse lisaeelarve linnavolikokku. Enne jaanipäeva vastu võetud esimese lisaeelarve suurus oli 63,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles