Loomaaias on tunda kevade hõngu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bennetti kängurud.
Bennetti kängurud. Foto: Maaja Kitsing

Karged ja päikeselised talveilmad meelitavad loomaaeda loodetavasti rohkesti külastajaid, sest seal on, mida uudistada. Külmakraadidest hoolimata hakkab kevad tasapisi üha enam pugema ka loomaaiaasukate hinge.

Soojemate, kuid sombuste ilmadega õueaedikusse minemisest keeldunud aafrika elevandid teevad seda nüüd tõrkumata. Keskpäevane kevadiselt ere ja soe päike lubab neil iga päev ligi 15 minutit õueaedikus lumel jalutada. Päikest tervitama kogunevad ka Tasmaania saarelt pärit Bennetti kängurud, kes lumel ringi hüpates külastajates hämmingut tekitavad.

Esmaspäeval toimetati loomaaeda Vabaduse väljaku jääskulptuurid. Kahjuks purunes osa neist transpordi käigus, kuid need, mis alles jäid, on juba loomaaiakülastajate suure tähelepanu pälvinud.

Troopikamajas detsembrikuus avatud maailma väikseimate ahvide, kääbusmarmosettide klaasist ekspositsioonipuuris nägi teisipäeva varahommikul ilmavalgust pisikene poeg. Lembuseaeg hakkab lähenema jääkarudel: Tallinna loomaaia isajääkaru sai endale kaasaks noore emase. Paari läbisaamine on väga hea.

Elevandimajas pidasid turniiri kaks isast pruunharjasvöölast. Puuride koristamise käigus juhust kasutanud ja üle madala barjääri naabripere territooriumile kalpsanud üksik isasloom hakkas kohe oma õigusi maksma panema. Loomad lahutati küll kiiresti, kuid et vöölastel on välimuse järgi raske vahet teha, olid ulukihooldajad kimbatuses - kumb isane kummas puuris elama peab. Õnneks on vöölased kiibistatud ja nii sai probleem ruttu lahenduse.

Kullimägi suleti külastajatele – haudumist on alustanud habe- ja merikotkad. Loodetavasti järgivad varsti nende eeskuju ka hiid-merikotkad, kalju-, kaelus- ja kääpakotkad, kelle pesades toimuvat saab jälgida kullimäel asuva monitori kaudu või loomaaia kodulehe interaktiivses osas kotka kaameratele klõpsates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles