Abilinnapea: aeg konfliktiks on vale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Yana Toom tõdes, et tänases koolijuhtide pöördumises on olulisi probleeme tõstatatud ja konflikt on tõenäoliselt tõsine, kuid selle ajastus lähenevate riigikogu valimiste tõttu paraku vale.

«Ma arvan, et iga arutelu on teretulnud – konfliktid tekivad seal, kus asjadesse suhtutakse südamega. Nii meie haridusameti juht, tema meeskond kui meie koolijuhid suhtuvadki asjasse südamega, seda enam, et haridus on väga delikaatne valdkond, siin üksmeele saavutamine pole üldse võimalikki,» sõnas Toom Postimees.ee’le.

«Aga praegu on muidugi väga vale aeg sellise asja aruteluks, sest härra Agur kandideerib riigikogu valimistel ja need kaks asja kahetsusväärselt langevad kokku – tema kandideerimine ja tema võitlus Andres Pajula vastu,» lisas Toom.

«Targem oleks olnud need asjad lahus hoida ja avaldusega tulla välja ülejärgmisel nädalal, siis ma suhtuksin sellesse ilma reservatsioonita. Praegu ma paraku seda teha ei saa.»

Abilinnapea sõnul vestles ta möödunud nädalal pärast GAGi juhi Hendrik Aguri avalikku pöördumist nii Aguri kui Pajulaga. «Ma tegelikult lootsin, et panime selle supi jahtuma. Siiralt lootsin, et me praegu seda teemat üles ei võta, sest meil on niigi pingeid ühiskonnas. Paraku ei oodatud,» tõdes ta.

«Isegi kui kõik kirjutatu vastaks tõele, siis on selge, et keegi poleks järgmisel päeval haridusameti juhti maha võtnud. Mis tähendab seda, et see polegi eesmärk olnud, eesmärk on olnud miski muu – see on ikka pigem endale tähelepanu pööramine,» sõnas Toom.

Teisalt tõdes ta, et nii koolijuhtide palgateema kui teised tänases pöördumises tõstatatud teemad väärivad arutelu. «Ma kutsun koolijuhid koos härra Pajulaga kokku, istume laua taha ja arutame asju, see on selge. Siin on põhjust rääkida ja üritada ühist keelt leida. Selge, et vigu on tehtud mõlemalt poolt, muud moodi pole võimalik, meil on 60 kooli, peaaegu 200 haridusasutust linnas. See on suur hulk ja siin ei ole võimalik meeldida kõigile, eriti sellises rahanappuses, kus praegu oleme.»

«Ma panen kõrva taha, et see probleem meil on, aga ma ei hakka seda lähinädalatel lahendama, sest inimesed ei ole praegu mõistlikud,» lisas Toom.

Tallinna tippkoolide direktorid asusid eelmisel nädalal haridusameti juhile avaliku kirja saatnud Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori selja taha ning väljendavad oma nelja lehekülje pikkuses ühispöördumises mitmeid konkreetseid näiteid tuues muret Andres Pajula juhtimisstiili ja koolijuhtidega suhtlemise viisi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles