Karilaid: Keskerakond ei hakka Kallot umbusaldama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo
Kalev Kallo Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu sõnul ei ühine erakonna Tallinna volikogu fraktsioon korruptsioonisüüdistuse saanud volikogu esimehe Kalev Kallo umbusaldamisega, vaid kui Kallo end süüdi tunneb, siis ta lahkub ise.

«Sel teemal on viimasel ajal palju räägitud ja räägitakse veel ning kui asi on tõsine, siis teeb Kallo ise mingeid valikuid,» vastas Karilaid neljapäeval küsimusele, kas Keskerakonna fraktsioon võib kasvõi osaliselt ühineda opositsiooni kavandatava umbusaldusavaldusega.

Karilaid toonitas, et partei annab enne seisukoha kujundamist Kallole võimaluse asjadest rääkida. «See võimalus tekib. Varem või hiljem võtab juhatus selle teemaks,» sõnas ta. «Tavaliselt erakond oma inimesi ei umbusalda, kokkuleppele saadakse teisiti. Kui inimene on süüst prii, siis ta jätkab, kui ei, siis tavaliselt inimesed taanduvad ise. Aga seda peab Kallo ise ütlema.»

Prokuratuur esitas novembri lõpus Keskerakonna endisele esimehele Edgar Savisaarele, teistele ametnikele ning mitmetele ärimeestele korruptsioonisüüdistuse ja selle kriminaalasja raames sai süüdistuse ka Kalev Kallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles